Numworks Grafische Rekenmachine
Picture of Michelle van Lieshout
Michelle van Lieshout

Review: Numworks Rekenmachine

Michelle van Lieshout beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • mooi design
  • duidelijk scherm
  • goede en duidelijke tekens op de knopjes
  • veel functies zoals rekenmachine vergelijkingen en kansrekenen
  • uitgebreide handleiding

THE BAD

  • De handleiding is online

De Numworks rekenmachine ik kan niet anders zeggen als wat een plaatje. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het een goed apparaat is. Ik kreeg de reken machine binnen en moest eerst even goed kijken. In de doos zit natuurlijk de rekenmachine, een kabel, sticker en een safety guide.

Gebruikshandleiding

Ik kan niet anders zeggen dat het 65 pagina’s aan informatie is. Wel goede informatie over hoe je hem gebruikt. Eerlijk gezegd had ik deze wel nodig voor sommige functies. Bijvoorbeeld om een grafiek te maken. Voor ik alles had ingesteld waren we even verder. Het is wel zo dat ik niet beter weet als de Casio van school en daar zijn deze berekeningen ook niet op te doen. In de safety guide wordt verwezen naar welke site je moet gaan voor de handleiding. Ook wordt er laten zien hoe je de rekenmachine opent en sluit.

Gebruik

De verschillende opties zijn erg duidelijk te vinden en de reactie tijd is heel snel. Als je de functie hebt gevonden is het wel even met de gebruiksaanwijzing of even wat proberen voor je hebt wat je wil. De calculatie ging makkelijk dit is natuurlijk zoals heel veel andere rekenmachines. De andere functies was toch even puzzelen als je al even uit de schoolbanken bent. De functies gebruik ik hierdoor niet allemaal meer dagelijks. Ik vond het daarom fijn dat de handleiding zo uitgebreid was hierdoor kun je namelijk dus toch de functies gaan gebruiken. Zonder de handleiding kan het ook maar dan ben je toch denk ik best even bezig te ondervinden hoe wat en waar werkt. Het is niet onmogelijk maar om alles eruit te halen zou ik zeggen lees hem eens globaal door.

De batterij gaat lang mee. Ik ben hem nu enkele dagen aan het testen maar toch blijft de batterij symbool 100% vol. De kleuren van het scherm zijn ook erg duidelijk en goed zichtbaar.

Examenstand

Ook voor op scholen is dit een top toestel. Ik las op de site dat deze ook mag worden gebruikt voor examens vanaf 2022. Ze hebben een aparte examenstand die hiervoor kan worden gebruikt om zo opgeslagen berekeningen te vergeten.

dus…

Ik had deze rekenmachine wel op school willen hebben. Het is een rekenmachine waar heel veel mee mogelijk is als je maar weet hoe de functies werken. Zo haal je het beste uit deze rekenmachine. Het heeft voor en nadelen dat het een online gebruiksaanwijzing heeft. Het was fijn geweest als er een paar basis stappen bij de safety guide stonden. Toch had ik deze graag gehad ipv. de Casio. Wel is dit een rekenmachine die je moet hebben wanneer je alle functies gebruikt. Voor alleen wat + en – sommen benut je eigenlijk te weinig van het kunnen van de rekenmachine

 

NumWorks Grafische rekenmachine met Pyton toepassing kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.