Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Ewent Ultra-Slim Bluetooth Keyboard EW3163

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Licht
  • Compact
  • Bluetooth
  • Oogt high-end

THE BAD

Deze zomer kwam Ewent met het Ultra-Slim Bluetooth Keyboard. Een toetsenbord ontwikkeld voor gebruik bij computers, maar ook Android en iOS devices. De afgelopen tijd gebruikte ik het toetsenbord vooral in combinatie met mijn iPad Pro 11 uit 2019.

Unboxing

In de verpakking van de Ultra-Slim Bluetooth Keyboard vinden we het toetsenbord en wat documentatie. Er gaan twee AAA batterijen in. Die moet je zelf even regelen.

Design

Ewent kennen we vooral als een merk dat kosteneffectief werkt. Dat merken we in de materiaalkeuze voor dit ultra platte toetsenbord. Hoewel de basis oogt als een zilverkleurige aluminium plaat, is het geheel van plastic. Met thuis lerende kinderen is dat stiekem ook wel erg prettig omdat het toetsenbord hierdoor duidelijk tegen een stootje kan. Het enige jammere is het Ewent logo midden op de spatiebalk. Een spatiebalk hoort gewoon clean te zijn.

De plastic behuizing is wat het toetsenbord haar stevigheid moet geven. Deze buigt heel iets door wanneer je er met je polsen stevig op leunen zou. Echter is het toetsenbord relatief compact, waardoor je dat niet snel zal doen. De rubberen voetjes zorgen dat het toetsenbord heel goed op haar plaats blijft liggen.

Key switches

De knoppen hebben een zeer laag profiel en lijken gebruik te maken van een vlinderscharnier om toetsaanslagen te registreren. Qua gevoel wijkt het niet heel veel af van mijn Apple MacBook Pro 13 2017 toetsenbord, behalve dat deze duidelijk beter tegen kruimels kunnen.

De bovenste rij van het toetsenbord is gereserveerd voor de mediakeys, die uiteraard ook dubbelen voor de F keys. Heirdoor kun je snel even een muziek track skippen of de helderheid van je display aanpassen. Ideaal.

Conclusie: Ewent Ultra-Slim Bluetooth Keyboard EW3163

Met de Ewent Ultra-Slim Bluetooth Keyboard maakt het Nederlandse merk een heel goedkoop en verrassend goed alternatief voor de mooie, maar dure toetsenborden van Apple zelf. Door gebruik te maken van Bleutooth laat het toetsenbord zich vrijwel overal mee verbinden en dat is ideaal. Door het lichte gewicht en het compacte profiel zit deze altijd in dezelfde sleeve waar ik mijn iPad in steek. Handig!

EW3163 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.