Logo GadgetGear.nl
ACT HDMI Locking Cable connector
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Netjes verpakt
  • Keurig gecertificeerd
  • Blijft erg goed zitten

THE BAD

VGA- en DisplayPort kabels hebben de handigheid dat je deze vast kunt zetten in de poort waar je ze op aansluit. De HDMI kabel kan echter, net als de aloude SCART kabel, loskomen uit de poort wanneer deze beweegt. Met de ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m zou dit geen probleem meer mogen zijn.

Unboxing

De unboxing  lijkt niet heel spannend. De ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m zit in een gewoon transparant zakje. Maar daarop prijkt wel een HDMI certificaat. Daarnaast is de kabel ook netjes afgedopt. Zo voorkomt de Nederlandse fabrikant dat de plug kan beschadigen of dat er vuil in komt voor je deze gaat gebruiken.

ACT HDMI Premium Certified Cable

Design

De pluggen zijn netjes aangesmolten met een stukje trekontlasting. De inkepingen suggereren dat de pluggen extra trekontlasting leveren wanneer de kabel naar opzij afbuigt, maar dat is in de praktijk niet het geval.

4K Premium Certified Locking Cable 1.8m met dopjes op de pluggen

ACT geeft HDMI ‘vleugeltjes’

Het bijzondere aan het design van de ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m zit ook niet in de kabel, maar in de plug. Deze is voorzien van een soort vleugeltjes. Deze leveren extra frictie op in de HDMI poort, waardoor de kabel veel lastiger los zal komen. Ideaal voor op plekken waar de HDMI kabel veel in beweging is. Bijvoorbeeld bij een monitor op een arm of een monitor op een zit-sta bureau waarbij de computer op de grond staat.

Met deze ‘vleugeltjes’ blijven de pluggen aan de kabel daadwerkelijk beter in hun poorten zitten. Zo gebruik ik hem op mijn flexplek, waar ik meerdere keeren per week mijn laptop aan de monitor hang die er staat. Voorheen wilde de kabel nogal eens uit de monitor wiebelen. Maar deze kabel blijft echt netjes op haar plaats.

ACT HDMI Locking Cable connector

HDMI Gecertificeerd

Het voelt af en toe alsof iedereen een HDMI kabel kan maken, maar hoe weet je dat je een goede kabel te pakken hebt? De ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m is een HDMI Premium Certified Cable. Daarmee weet je zeker dat deze kabel voldoet aan alle standaarden voor het goed weergeven van video op maximaal 4K60Hz in HDR.

Conclusie ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m

De vleugeltjes die in de plug van deze ACT 4K Premium Certified Locking Cable 1.8m aanwezig zijn, veroorzaken de nodige extra frictie in de HDMI poort om de plug goed op haar plaats te houden. Ideaal voor iedereen die last heeft van HDMI kabels die los wiebelen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.