Logo GadgetGear.nl
Google Stadia Controller
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ook Google Stadia via Safari op iPhone en iPad

Google volgt in het voorbeeld van Nvidia. Nadat Nvidia vorige maand haar GeForce Now gamestreaming dienst voor iOS converteerde naar een Safari app, volgt Google nu in dit voorbeeld.

Apple ligt al een tijdje met game streaming diensten overhoop. Dit mogelijk om haar eigen game streaming dienst naar voren te duwen. Zo knikkerde Apple de diensten eerder dit jaar uit de App Store nadat er flink werd geklaagd over de enorme afdrachten naar Apple. Daarmee zou ongelijke concurrentie ontstaan.

Apple stelde daarop de mogelijkheid om terug te komen op de App Store. Mits er voor iedere game op de game streaming dienst een aparte app zou worden gemaakt. Op die manier zou Apple per game kunnen bepalen of deze voldoet aan het beleid van Apple qua geweld en bloot in de games. Zo zou CyberPunk 2077 zeer waarschijnlijk niet worden toegelaten omdat je daarin het formaat van de genitaliën van de hoofdrolspeler kunt aanpassen. Effectief zouden iOS gamers dan niet het volledige assortiment van de diensten kunnen spelen.

Om de censuur van Apple te omzeilen alsmede de hogere afdrachten om in-app aankopen, kiest ook Google er nu voor om de hele dienst geschikt te maken voor Apple’s Safari browser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.