Ook geen laders meer bij Xiaomi

Nu is Xiaomi al wel heel duidelijk in dat het merk bewust met een zo laag mogelijke marge haar producten in de markt zet. Het is een echte prijsvechter. Om de kostprijs van haar toestellen verder te drukken, schrapt ook Xiaomi nu met het verkopen van laders bij haar smartphones.

Hoewel merken als Huawei toch wel heel duidelijk laten weten dat ze de consument altijd een premium ervaring willen laten beleven bij hun smartphones, is dat bij Apple en Samsung heel anders. Door accessoires als laders te schrappen, kunnen verpakkingen kleiner en lichter worden, waardoor er minder materiaalkosten en minder transportkosten zijn. De nieuwe laders hoeven niet door certificering heen. Ze hoeven zelfs niet te worden geproduceerd. Dat is echt euro’s besparen voor de merken. Hierdoor kun je roepen dat het toestel niet of nauwelijks duurder is dan de voorloper. Maar het is ook niet raar dat mensen losse laders gaan kopen. En bij merken als Apple, is dat al snel een originele. Hierdoor geeft de consument ongemerkt juist veel meer uit voor haar toestel.

Hoe dan ook, als de geruchten kloppen schrapt ook Xiaomi de laders. En als ze zich aan de belofte houden, krijg je daadwerkelijk meer smartphone voor minder geld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram