Gaat 2021 de OnePlus 9 Lite brengen?

Oppo OnePlus 8T

In 2020 werd volop gespeculeerd over de OnePlus 8 Lite, maar die kwam nooit. In de familie werd de OnePlus 8 de instapper. Voor de kleinere portemonnee introduceerde OnePlus de Nord series. In 2021 zou OnePlus volgens geruchten wel van plan zijn om met een Lite toestel te komen in de 9-Series.

Van prijsvechtertje naar volwassen merk

Er is veel veranderd in de wereld van OnePlus. Het zustermerk van Oppo kwam ooit als buitenbeentje op de markt. Als prijsvechter die direct aan de consument ging verkopen. Het merk zette de trend en lijkt de inspiratie te zijn geweest voor Honor en Poco.

Anno 2020 transformeerde OnePlus zich in een premium merk met ditto marges op haar toestellen. Marges die pijnlijk inzichtelijk werden toen bleek dat je tot €400 in de zak kon houden door de Pro in India te kopen in plaats van Nederland.

We zagen de 8-Series niet zo hard groeien als de 7-Series in 2019. In plaats daarvan koos OnePlus er voor het eert voor om met zwakkere chipsets en het verlagen van andere specs, de Nord series te introduceren. Om daarmee ook in Europa en in de VS betaalbare OnePlus smartphones in de markt te zetten. Hiermee lijkt OnePlus steeds meer te transformeren in een generiek smartphonemerk.

De OnePlus 9 Lite

Met de transformatie naar een regulier merk, worden de geruchten sterker dat OnePlus met een lager instapmodel zal komen in de 9-Series en wel de OnePlus 9 Lite. Het toestel zou de nieuwe instapper in de series moeten worden en daarmee de 9-Series toegankelijker moeten maken voor de kleinere portemonnee. Geen heel rare gedachte. Iedereen die ‘een Nord’ koopt, kan of wil immers niet de premium series betalen. Dan klinkt een 9 Lite net iets vriendelijker. Bovendien doen de Lite modellen het enorm goed voor de andere, gevestigde merken.

Qua specs zou de OnePlus 9 Lite een beetje moeten lijken op de OnePlus 8T. Daarmee zou de OnePlus 9 Lite de enige in de serie zijn die niet met de nieuwste Qualcomm Snapdragon chipset op de markt komt. OnePlus zou uitwijken naar de Snapdragon 865 van dit jaar, die natuurlijk ook al enorm snel is. Door de chipset van een jaar eerder te gebruiken, houdt het merk een hoop geld in de zak en kan de prijs van het toestel omlaag.

Dit is mogelijk ook de reden dat OnePlus traditioneel erg laat was met het introduceren van haar toestellen op basis van de Qualcomm chipsets. Waar de meeste merken in februari in de schappen lagen, volgde OnePlus meestal zo’n twee maanden later als de chipsets minder schaars waren. Dat is slim zaken doen. Qua ontwerp zou het toestel wel helemaal mee gaan met de design lijn die voor de 9-Series zal worden ingezet.

Eén reactie

  1. Artikeleigenschappen : – 360° allround bescherming voor de achterkant, hoeken en het scherm – Makkelijk aan te brengen en te verwijderen op je apparaat – Geintegreerde case klem om apparaat vast te zetten – Ideale bescherming tegen krassen, stof en kleine stoten Het telefoonhoesje is lichtgewicht en flexibel, het materiaal is dik genoeg om excellente bescherming te bieden. Materiaal : PU Leather Kleur : zwart Leveringsomvang : universele beschermhoes 18-delige reparatiekit voor mobiele apparaten, met 2 x Pentalobe schroevendraaiers, 4 x TORX® schroevendraaiers, pincet subtel.nl 2004 – 2021 Alle prijzen incl. btw en excl. verzendkosten Opmerking: Alle merken en omschrijvingen zijn geregistreerde handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars. De handelsmerken op onze webpagina’s dienen uitsluitend om informatie over onze producten te verstrekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.