Eindelijk, we krijgen Android Auto

Met wat kunst en vliegwerk kreeg menig Android gebruiker het al voor elkaar, maar Android Auto komt nu eindelijk ook officieel naar Nederland. Android Auto is het infotainment systeem van Google waarmee het de brug slaat tussen smartphone en auto.

Feitelijk gaan Android Auto ondersteunende infotainment systemen volledig gebruik maken van de mogelijkheden van de smartphone. Zo kunnen ze routes plannen op basis van Google Maps of muziek streamen via de apps die je hebt. Uiteraard kun je ook via het infotainment systeem gesprekken voeren. Het is Google’s alternatief op Apple CarPlay.

Google introduceerde Android Auto al in 2015 in de VS. Deze maand liet Google weten dat Nederland en België in de lijst van 36 nieuwe landen zit waar de dienst actief zal worden. Maar voor je helemaal enthousiast wordt, Google trekt wel ‘enkele maanden’ uit voor de uitrol. Het kan dus zijn dat je deze winter al gebruik kunt maken van Android Auto, het kan ook zijn dat je moet wachten tot de zomer van 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.