FOX Sports logo en ESPN logo
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Disney brengt ESPN naar Nederland

Met de overname van Fox, is Disney aan het stroomlijnen gegaan. Zo zal het Nederlandse FOX Sports vanaf 1 januari het veld ruimen. In plaats daarvan gaat Disney haar Amerikaanse sportmerk ESPN in Nederland aanbieden.

De zender begon ooit in 2008 als Eredivisie Live. Na een participatie van FOX, werd de zender in 2013 omgedoopt naar FOX Sports. In 2021 verdwijnt dat merk om plaats te maken voor ESPN.

Sinds 2019 is Disney grootaandeelhouder in Eredivisie Media & Marketing. In de VS bezit Disney al net iets langer het ESPN (Entertainment and Sports Programming Network) netwerk. Dat merk in inmiddels al 40 jaar oud en verschijnt ook veel in films en series van FOX. Daarnaast bezit ESPN een geweldige hoeveelheid ESPN branded content die zo gemakkelijker ontsloten kan worden om de sportzender meer kracht bij te zetten in Nederland. We verwachten dan ook nog meer Amerikaanse sportdocumentaires en live registraties.

Qua programmering van Nederlandse sportprogramma’s zal naar verwachting weinig tot niets veranderen aan het aanbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.