Arjan Olsder
Arjan Olsder

Apple TV komt naar Google TV en Android TV

Vorig jaar pakte Samsung een wel heel bijzondere primeur. Vlak na de introductie van de AppleTV streaming dienst van Apple, was Samsung de eerste met non-Apple hardware waar je de dienst op kon gebruiken.

Vanaf 2021 zal AppleTV ook geschikt zijn voor de laatste generatie Google Chromecast met het GoogleTV platform. Niet veel later zal er ook een AndroidTV app verschijnen.

Dat Apple deze route neemt, is niet heel raar. Hoewel Apple graag haar eigen hardware verkoopt, is het verkopen van AppleTV abonnementen erg lucratief. Hoe meer mensen de dienst kunnen kijken, hoe meer mensen de dienst kunnen kopen. Daar Android TV door een groot aantal smart TV en mediabox bouwers wordt gebruikt, is deze samenwerking erg interessant voor de gigant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.