Logo GadgetGear.nl
Huawei P40 Pro Plus wit en zwart
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

10 miljoen mensen gebruiken Huawei’s EMUI zonder Google

Hier in Europa balen we misschien enorm van het gemis aan Google Services in Android, maar Huawei laat zien dat dit op wereldwijde schaal helemaal niet zo’n groot probleem is.

Er zijn namelijk heel veel landen waar Google Mobile Services veel minder relevant zijn of zelfs helemaal niet aanwezig zijn. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval in Huawei’s thuismarkt China. Daar kun je met Google diensten helemaal niet het internet op.

Het merk kondigde vorig jaar rond deze tijd aan 10 miljoen gebruikers op EMUI 10 te hebben. Dit jaar, met EMUI 11, zit Huawei eveneens op 10 miljoen gebruikers.

EMUI is de grafische schil die Huawei zelf al jaren over Android heen legt om haar toestellen ook echt haar eigen look en feel te geven. Met de ban van Trump, heet Huawei geen toegang meer tot Google Mobile Services. Huawei is inmiddels ook praktisch klaar met haar eigen Android variant genaamd HarmonyOS 2.0. Gebruikers zouden na EMUI 11 over kunnen stappen op dit eigen besturingssysteem van Huawei, daar het werken met de open source Android variant het merk niet de technologische voordelen geeft die HarmonyOS wel zou kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.