Logo GadgetGear.nl
Poco M3
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Xiaomi verzelfstandigt Poco, kondigt M3 aan

Groots nieuws rondom Xiaomi-dochter Poco. Het jonge label van Xiaomi mag zich gaan afscheiden van haar moedertje en op eigen benen verdergaan. Het kersverse merk kondigde bovendien de Poco M3 smartphone aan.

De geschiedenis van Poco

Het merk Poco werd in 2018 door Xiaomi bedacht en op de markt gezet. Het merk moest een direct antwoord worden op de strategie van het populaire OnePlus. Dus zo direct mogelijke verkoop om de marges te verkleinen om zo een zo laag mogelijke prijs aan de consument te kunnen vragen voor top-of-the-bill hardware. Sinds die tijd verschenen verschillende Poco Phones op de markt.

Poco M3

De Poco M3 is in alles een goedkopere smartphone dan wat we van het merk verwachten. De Poco M3 loopt bijvoorbeeld op een Qualcomm Snapdragon 662 4G chipset. Voor gamers komt deze met de Adreno 610 GPU die inmiddels aardig wat dienstjaartjes op de teller heeft. Overigens, nog steeds prima voor een portje Fortnite.

Poco M3

Er komen twee varianten van de smartphone. Één met 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. De tweede met 4GB geheugen en 128GB opslagruimte. De toestellen gaan respectievelijk €149 en €169 kosten.

Het display van de Poco M3 meet 6,53 inch en heeft een FullHD+ resolutie (1080×2340 pixels). De vingerafdrukscanner is comfortabel op de zijkant van het toestel geplaatst.

Achterop het toestel krijg je een triple camera met een main camera van 48 megapixels. Aan de voorkant zit een 8 megapixel selfiecamera. Deze zit in een inkeping midden boven het display.

De echte kiloknaller van deze Android smartphone is de accu. Deze krijgt een indrukwekkende capaciteit van 6.000mAh.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.