Telefoonmaker ZTE blijft op zwarte lijst VS

ZTE Axon 7

Wanneer we het over de ruzie tussen de regering Trump en China hebben, hebben we het nogal snel over Huawei. Het merk is goed bekend op de Nederlandse markt, maar is lang niet de enige telefoonbouwer die in de problemen zit. ZTE, dat al wel in Europa actief was, heeft deze week gehoord ook op de zwarte lijst te blijven staan.

Het FCC, de Amerikaanse Federal Communications Commission, ziet het merk nog altijd als een risico voor de Amerikaanse veiligheid. Het bedrijf had de toezichthouder gevraagd om verwijdering van de lijst, maar de FCC houdt vast aan deze plaatsing.

De FCC verdenkt het merk er nog altijd van dat de Chinese overheid kan spioneren met behulp van ZTE communicatieapparatuur. Daarnaast was er in het verleden het incidentje waarbij ZTE Amerikaanse technologie verkocht aan Iran waardoor de bal aan het rollen kwam.

De senaat keurde afgelopen jaar een budget goed van anderhalf miljard dollar zodat telecom providers in het land de apparatuur van ZTE en Huawei in hun netwerken kunnen vervangen. Probleem is alleen dat de overheid dat budget vooralsnog niet heeft. Hierdoor blijft er met ZTE en Huawei apparatuur gewerkt worden, maar onderhoud en vervangende onderdelen worden nu wel echt een probleem.

Ook voor Huawei is heroverweging aangevraagd. Die uitspraak volgt 11 december.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.