Samsung Smart Monitor M5
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung’s smart monitor kan zonder PC

Samsung heeft iets nieuws bedacht; een Smart TV zonder tuner. Okay, de aanpassingen van de Smart Monitor gaan nog iets verder, maar feitelijk is het een monitor waar je direct apps op kan draaien. Wat we vroeger een all-in-one PC noemden, maar dan zonder een PC… maar met een computer. Volg je het nog?

De Smart Monitor is een monitor met een USB-C dock erin. Je kunt je laptop dus tot 65 Watt laden en Samsung en Huawei smartphones kunnen via de kabel in desktop modus op de monitor draaien. Met een speciale knop is het mogelijk om snel naar Apple AirPlay 2 te schakelen of naar App Casting modus. Maar je kunt ook apps direct op de monitor draaien waaronder Microsoft 365. Voor het tikken van een Word documentje heb je dan alleen de monitor en een toetsenbord + muis nodig.

Samsung Smart Monitor M7

Voor de interne apps, draait deze monitor niet op Android. In plaats daarvan kiest Samsung voor het Tizen platform. Tizen is het besturingssysteem dat ook aanwezig is op de Samsung Smart TV’s en op de Samsung Galaxy Watch horloges. Samsung levert haar eigen digitale assistent Bixby 2.0 mee.

Samsung zal eerst de Smart Monitor M5 lanceren in 27 inch en 32 inch varianten. De M5 zal over een FullHD display beschikken en gaat €249 / €289 kosten. De M7 komt pas in januari, maar krijgt meteen een UHD display mee. Dit model verschijnt enkel in een 32 inch uitvoering met een prijskaartje van €399. Alle displays worden gemaakt in een 16:9 beeldverhouding.

Samsung Smart Monitor M5

3 reacties

  1. Zou er ook een applicatie voor hikvision camera’s of überhaupt normale apps op gedownload kunne worde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.