Review: Steelseries Aerox 3 Wireless gamingmuis

Steelseries Aerox 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ook last van zweterige handjes tijdens het gamen? Steelseries bracht daar jaren geleden al de Aerox muis voor op de markt. Inmiddels zit dat model in de derde generatie en gaat hij draadloos met de Steelseries Aerox 3 Wireless.

Klamme handjes

Ik ben er als gamer vast niet heel uniek in. Vooral in de zomer, heb ik echt last van klamme handjes tijdens het gamen. De grip op mijn muis vermindert daardoor en daar kan ik me enorm aan ergeren. Er zijn relatief weinig merken die aandacht schenken aan de gamer met zweethandjes. Steelseries pakt dit gelukkig al jaren goed op en ik ben erg blij dat Steelseries nu ook met een draadloze variant op deze muis is gekomen.

Unboxing

De verpakking van de Steelseries Aerox 3 Wireless zit erg goed in elkaar. De muis ligt er echt als een cadeautje in, klaar om meteen vastgepakt te worden. Er ligt een zeer flexibele laadkabel in en we vinden natuurlijk nog een 2.4GHz dongle in het doosje. De documentatie is minimaal en dat is natuurlijk prima.

Design

Qua design is de Steelseries Aerox 3 Wireless een muis voor de gemiddelde hand. Met vrijwel iedere muisgreep is deze echt prima te bedienen. Het grootste deel van de body bestaat uit een soort honingraad structuur. Hierdoor kan jouw hand met gemak, op een natuurlijke manier ventileren terwijl de muis onder stress, nog altijd een heel stevige muis is. Deze structuur zorgt er ook voor dat de fabrikant veel minder plastics nodig heeft. Bijkomend effect is dat de muis hiermee ook zeer licht is geworden. Iets dat veel gamers in eSports ook zal aanspreken.

Top is hoe Steelseries de verlichting in de muis heeft aangebracht. Er is echt rekening gehouden met het design. Natuurlijk zie je de componenten in de muis. Maar om te zorgen dat de verlichting hier niet door wordt gestoord, heeft het merk ook een witte buffer gemaakt die moet zorgen dat de verlichting boven, en onder, goed zichtbaar is.

Knoppen

De Steelseries Aerox 3 Wireless heeft in totaal zes knoppen. De DPI switch zit comfortabel boven het scrollwiel. Onderop de muis zit een schakelaar waarmee je bepaalt in welke modus je de draadloze muis gebruikt. Je kunt voor 2.4GHz kiezen in combinatie met de dongle of Bluetooth. Bluetooth kan zonder dongle en werkt met vrijwel ieder systeem direct samen. Maar als je aan het gamen bent, is de dongle toch een stukje sneller met het verwerken van jouw bewegingen.

Steelseries Aerox 3 Wireless

Optische sensor

Steelseries maakt in de Steelseries Aerox 3 Wireless gebruik van haar True Move Air optische sensor. Deze heeft een maximale DPI snelheid van 18.000 DPI. Het fijne aan deze sensor is de lift-off detection. Hierdoor krijg je nauwelijks rare bewegingen wanneer je de muis tijdens het gamen optilt.

Accuduur

Wil je net gamen, blijkt dat je de muis niet tijdig hebt uitgezet. Gelukkig hoeft dat hier geen probleem te zijn. Na 10 minuten zet de muis zichzelf in standby. Zo loopt de accu veel minder snel leeg. Is hij toch leeg, hoeft hij maar een kwartiertje te laden. Daarna kun je weer 40 uur door. Op een volle acculading kom je zelfs rond de 200 uur gebruiksduur uit. Tijdens het laden werkt de muis gewoon als USB muis, wat ook erg prettig is. In de praktijk laadt ik de muis eens in de week op.

Conclusie: Steelseries Aerox 3 Wireless

De Steelseries Aerox 3 Wireless is heerlijk licht en… zweet proof. Ja, dit is een heerlijke muis voor de langere gaming sessies. Hij lijkt wat duurder dan noodzakelijk, maar dat komt ongetwijfeld doordat de markt voor dit soort muizen een stuk kleiner is. Maar wie dit eenmaal heeft ervaren… iedere cent waard.

Steelseries Aerox 3 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Erg licht
  • Enorm lange accuduur
  • Mooie verlichting
  • Erg snel over 2.4GHz
  • Geen klamme handjes

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram