Review: Sandberg USB Office Headset Pro Stereo

Sandberg USB Office Headset Pro Stereo Oorschelpen

We zitten steeds vaker op Zoom, Whereby en andere platformen te vergaderen. Een goed gesprek voeren begint dan vaak bij de aanschaf van een goede headset. Wil je daar niet al teveel geld aan besteden, dan is er de USB Office Headset Pro Stereo van Sandberg.

Uitgepakt

In het doosje van de Sandberg USB Office Headset Pro Stereo vinden we de Headset en dat is het eigenlijk ook wel. Het registratiekaartje mag geen naam hebben en alles dat je echt moet weten, staat gewoon op de verpakking.

Design

Dat het hier een budget oplossing betreft zien we terug in de bouw van de headset. Eenvoudig design, eenvoudig materiaalgebruik. Maar wel super stevig zodat hij niet snel in jouw tas kapot zal gaan. In onze video zie je dat ik de hoofdband echt flink kan oprekken zonder dat de headset een kick geeft. Daar staat wel tegenover dat het op maat afstellen van de hoofdband uitdagend kan zijn. Waar we wel echt een compliment over mogen geven is het ontwerp van de afstandsbediening.

De afstandsbediening

De afstandsbediening van de Sandberg USB Office Headset Pro Stereo is aan het snoer vastgezet en is lekker groot. Hierdoor pak je hem gemakkelijk vast. Ideaal. Ook de knoppen zijn goed en snel te vinden. En met name voor de mute knop is dat wat mij betreft echt goud waard.

Microfoon

De microfoon heeft een gevoeligheid die echt gericht is op de mond. Hierdoor worden geluiden om je heen veel minder duidelijk vastgelegd. En dat is precies wat je van een headset als deze mag verwachten.

Drivers

De 30mm drivers in de oorschelpen zijn afgestemd op een maximaal volume van 118 dB. Zo probeert deze headset actief gehoorschade te voorkomen wanner er bij jouw zoom buddy een baby op de achtergrond los gaat, of een hond aanslaat. Een handige feature.

Films kijken of high-end muziek luisteren zou ik niet snel doen op deze headset. Het kan wel, maar de drivers lijken echt afgestemd op stemgeluid.

Conclusie: Sandberg USB Office Headset Pro Stereo

Voor niet al teveel geld doet de Sandberg USB Office Headset Pro Stereo precies wat hij moet doen; namelijk een tool zijn om kristalheldere gesprekken mee te voeren. Daar heb je hem immers voor gekocht.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Drivers geoptimaliseerd voor spraak
  • Beveiliging tegen te harde geluiden
  • Handige afstandsbediening in het snoer

THE BAD

  • Echt alleen geschikt voor spraak
  • Alleen een grote USB-A aansluiting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.