Review: SackBoy: A Big Adventure (PS5)

Sackboy kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Wie één van de weinige PlayStation 5 consoles in Nederland in handen heeft gekregen, weet het. Sony heeft hard gewerkt aan een sterke, eigen line-up. Één van de kaskrakers moet SackBoy: A Big Adventure worden.

Wat Mario voor Nintendo is, is Sackboy eigenlijk voor Sony PlayStation. Al is dat nooit in zoveel woorden gezegd. Sterker nog, met de focus van Media Molecule op de titel Dreams, hebben we Sackboy al heel lang niet meer op het scherm gezien. Met de PlayStation 5 release op de planning kreeg het Britse Sumo Digital de opdracht een nieuwe game in de Craftworld van LBP te ontwikkelen.

De Little Big Planet games liken altijd platformers, maar waren stiekem creatieve omgevingen waar gamers zelf complete games konden maken in Craftworld. Met SackBoy: A Big Adventure neemt Sumo Digital de vrijheid om daar een stapje van weg te doen. Het hele dreatieve gedeelte werd aan de kant gegooid om, in ruil, een pure platformer neer te zetten.

In de game moet Sackboy het opnemen tegen Vex, de grote boef in deze Craftworld game. In levels, verdeeld over vijf prachtige werelden, ga je de strijd aan met Vex. Werelden die uiteraard gevuld zijn met creatieve karakters die stuk voor stuk prachtige knutsels zijn. SackBoy: A Big Adventure introduceert ook veel nieuwe karakters waarvan veel van de stemmen zijn ingesproken door beroemde Britten. Dit laat zien dat Sackboy echt geen opvullertje is.

Qua gameplay zien we echt enorm veel variatie in SackBoy: A Big Adventure. Veel van de levels zijn echt gemaakt rondom creatieve power-ups als de Hookshot en de hover boots. In vrijwel ieder level verrast Sumo Digital je met nieuwe, creatieve uitdagingen.

Hoewel de gameplay eenvoudig genoeg is voor iedereen om de game te spelen (het is een echte familie titel), zitten er voldoende extra uitdagingen in voor iedereen die zichzelf echt als completionist ziet. Ga je met vrienden co-op spelen, wordt de fun alleen maar groter. Jammer is wel dat dit alleen offline kan. Online play komt later pas naar de game.

Conclusie: SackBoy: A Big Adventure

De PlayStation 5 hardware is nog piepjong, toch weet ontwikkelaar Sumo Digital in SackBoy: A Big Adventure prachtige werelden neer te zetten. Die prachtige werelden worden gecombineerd met ijzersterke gameplay. Jammer dat online gameplay niet direct beschikbaar is, maar dat zou voor eind van het jaar nog mogelijk moeten worden.

Oja, nog geen PS5 weten te vinden? Hij is er ook voor de PS4!

Sackboy kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Prachtige wereld
  • Voor iedereen speelbaar
  • Toffe co-op levels
  • Je blijft spelen

THE BAD

  • Online is nog niet beschikbaar
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram