Mighty Pups Save Adventure Bay
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Paw Patrol: Mighty Pups save Adventure Bay (Xbox One)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 3 sterren.

THE GOOD

  • Echt een mooie game
  • Voor de doelgroep echt goed uitgewerkte gameplay
  • Verhaal komt goed naar voren
  • Veel toffe minigames

THE BAD

  • De game richt zich op jonge kinderen, maar alle instructies zijn in het Engels... wat een flater!

Afgelopen zomer kocht mijn dochtertje vol trots de eerste Paw Patrol game voor de Nintendo Switch. Als ouder ergerde ik me aan de lage kwaliteit en het feit dat de game datzelfde weekend al was uitgespeeld. Maar voor de fan maakt dat niet uit. Gelukkig heeft Bandai Namco dit keer meer aandacht gegeven aan het neerzetten van een volwaardige Paw Patrol game.

Wie zijn de Paw Patrol?

De Paw Patrol is een groep pups met allemaal hun eigen specialiteit. Chase is de politiehond, Rubble de bouwvakker en Marchall de clown. Nouja, Marshall is eigenlijk de brandweerpup, maar heeft door zijn klunzigheid de jonge lachers op de hand.

De cartoons, die te zien zijn op Nick Jr. zijn buitengewoon goed getekend en keurig voorzien van passende Nederlandse stemmen. Een top productie waar eigenaar en speelgoedfabrikant Spinmaster al jaren klinkende munt uit weet te slaan. Zo heeft Spinmaster de rechten voor de bijpassende videogame aan Bandai Namco Entertainment verkocht, die op haar beurt Outright Games weer aan het werk heeft gezet om er een game van te maken.

De eerste was een flop

De eerste game van de Paw Patrol viel mij als ouder vies tegen. Hoewel mijn dochter er als fan een heel weekend plezier mee heeft gehad, vond ik dat te kort voor de premium prijs. Ook de algehele kwaliteit van de game was best treurig. Dit was er duidelijk één om te testen of de markt geld zou willen spenderen. Gelukkig blijkt het ook anders te kunnen.

Mighty Pups Save Adventure Bay

Nickelodeon zend heel wat specials uit rondom de Paw Patrol. Één van de meest kenmerkende specials van afgelopen jaar was het verhaal van de Mighty Pups save Adventure Bay. In het Nederlands Megapups redden Avonturenbaai. In die special geeft een meteoor de bekende pups superheldenkrachten terwijl avonturenbaai wordt bedreigt door de naburige burgemeester en zijn slimme neefje. Een verhaal dat iedere fan van de serie enorm blijkt aan te spreken.

Met deze nieuwe game, draait het allemaal om dat verhaal. Kids rennen als pups door avonturenbaai en krijgen zo stukje bij beetje het bekende verhaal mee. Onderweg moeten ze zoveel mogelijk pup koekjes verzamelen en echte speurneuzen kunnen dan ook nog eens hun best doen om in ieder level drie badges te vinden. Vaak kan een level worden afgerond voordat alles is gevonden, waardoor kinderen nu een reden hebben om nog eens terug te keren naar de gespeelde levels. Bovendien kunnen ze met de verzamelde koekjes en badges nieuwe delen in het spel vrijspelen.

Daarnaast heeft Outright Games ook de moeite genomen om een verzameling minigames toe te voegen aan het spel. Denk bijvoorbeeld aan het muziekspel Pup Pup Boogie, waar de pups in de serie ook gek op zijn.

Grafisch is de titel ook flink opgepoetst. Het spel ziet er bijna net zo strak uit als de originele animatieserie en ook alle originele geluiden uit de serie zitten in het spel… nouja… hier laat Bandai Namco echt wel een flinke steek vallen.

Hoewel er enorm veel stemmateriaal is van de Nederlandse uitzendingen, heeft Bandai Namco alleen de originele, Amerikaanse stemmen in het spel gestopt. Jammer, want de doelgroep is zo jong dat de spelers vaak niet zo gek veel van het spel kunnen verstaan. Misschien was het te duur om de game op dit niveau te lokaliseren? Dan had het prijskaartje wat ons betreft ook wel wat omlaag gemogen. Bovendien, die eerste was wel in het Nederlands…

Overigens heeft Bandai Namco niet alleen verzaakt de Nederlandse stemmen toe te voegen. Ook alle teksten (en dat zijn er heel weinig) zijn niet vertaald. Daar kunnen koters dus ook niet op terugvallen. Hierdoor zal je als ouder, zeker het eerste uur, je kind echt moeten begeleiden om het spel te gaan begrijpen.

Conclusie Paw Patrol: Mighty Pups save Adventure Bay

Zonder twijfel is deze nieuwe Paw Patrol game echt een goede game voor jonge spelers geworden. Het is het gebrek aan lokalisatie dat het spel gewoon heel lastig speelbaar maakt en waardoor Nederlandse kinderen net iets minder diep in de game komen. Met de enorme fanbase en het prijskaartje van de game vinden we dat Bandai Namco hier echt te weinig inspanning heeft geleverd. Was de game netjes gelokaliseerd, kreeg hij van ons 5 sterren. Nu moet hij het met 3 doen.

Deze game verscheen ook op de Nintendo Switch en Sony PlayStation 4

Paw Patrol kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.