Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Review: DJI Pocket2; de veelzijdigste minicam

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • veelzijdig
  • mooi beeld
  • draadloze audio
  • ingebouwde microfoons
  • veel extra's
  • losse mic mogelijk

THE BAD

  • veel losse onderdelen
  • draadloze mic kan haperen
  • geen 2e mic mogelijk

DJI imponeerde met de Osmo Pocket. Een gestabiliseerde mini camera. Nu is er de opvolger; de DJI Pocket2. Zijn alle wensen nu vervuld?

Met de meeste smartphones kan je tegenwoordig prima filmen. Waarom zou je een kleine extra camera willen? Allereerst omdat je de beelden misschien apart wilt opslaan. Dan is er ook de accuduur. Maar misschien ook omdat je meer creatieve shots wilt maken. Daar is deze kleine camera met gimbal super voor. Je kan de camera op een selfiestick heel hoog plaatsen en toch stabiel beeld schieten. Of je plaatst de Pocket2 ergens en laat m een onderwerp (jijzelf?) automatisch volgen. Al deze mogelijkheden maken dat de Pocket2 een toevoeging is in het pallet aan mogelijkheden om tegenwoordig met een kleine camera grootste producties te maken. Het belangrijkste is dat de Pocket2 nu ook een draadloze microfoon mogelijkheid heeft. Standaard.

Wij hebben een korte periode de beschikking gehad over een review sample. Hier onze eerste indruk.

Design

Het ontwerp van de Pocket2 lijkt als twee druppels water op de eerste generatie. Als je ze naast elkaar legt zie je dat de Pocket2 in alles wat groter is. Toch blijft het gehele ontwerp extreem handzaam. Door het ontwerp is het mogelijk om een iets grotere sensor in deze camera te plaatsen. Daardoor ontstaat er iets van scherptediepte en betere lichtgevoeligheid. Maar laat je niet misleiden door de marketingclaims; het is een bescheiden stap richting echt serieuze cameras.

De connector waarmee je een smartphone direct kan verbinden is gebleven. Je kan echter nu een betere scroll optie toevoegen. Inplaats van een groot scroll wiel heb je nu een mini joystick. Deze werkt super prettig en intuïtief. Daarnaast heeft DJI allerlei kleine onderdelen om het geheel nog veelzijdiger te maken. De opties variëren van een microfoon met audio module tot een los ministatiefje. Er is zelfs een eigen voorzetlens om de groothoek nog groter te maken. Perfect voor wie vloggen en behalve een hoofd, ook nog iets van de omgeving wilt filmen. DJI verkoopt al deze extra’s met de Pocket2 in de Combo doos. Voor minder dan de prijs van een compactcamera met audio-in, heb je nu een extreem veelzijdige camera met goede audio opties. JE moet wel goed oppassen dat je niets van de kleine extraatjes kwijtraakt.

Filmen

De camera van de Pocket2 blijft een minicam. Toch zijn de mogelijkheden groot. Je kan 4K filmen en in diverse framerates. Voldoende voor wie privefilms of YouTube content maakt. Je kan zelf 2x inzoomen, maar dat is zichtbaar een software optie. Het promofilmpje wat geheel op de Pocket2 is gefilmd is ongelooflijk indrukwekkend en toont wat de camera in de handen van experts kan.

Voor beginners zijn er nog steeds de sjablonen met geheel voorgekauwde mogelijkheden. Iedereen kan hiermee snel een opvallend filmpje maken voor sociale media. Het is jammer dat nog steeds de vrijheid ontbreekt om iets aan de productie te wijzigen. Als dat mogelijk wordt is de Pocket2 met deze mogelijkheden in de Mimo app echt een stap voor velen in het ontdekken van de eigen creativiteit. De app is overigens uitgebreid met een AI editor die dicht in de buurt komt van de GoPro Quik editor. Die is nu nog veelzijdiger dan de Mini AI editor.

Audio

De Pocket2 heeft een audio module die je onderaan de unit klikt. Je heb dan gelijk een iets langere grip. Onderaan zit een statiefschroefdraad en aan de zijkant zit een audio jack. Je kan overigens ook aan de draadloze microfoon module een losse microfoon prikken. In deze module zit overigens een extra accu voor het draadloze audio systeem. Alle onderdelen laden op met USB-C. Door dat ze naadloos aansluiten en elkaar versterken is het een perfecte gebruikers ervaring. De kans dat je helemaal zonder accu zit, is aanzienlijk kleiner dan met de voorganger.

Helaas is het nog niet mogelijk om twee draadloze microfoons te koppelen met de Pocket2. Dit is een wens omdat je dan interviews kan filmen met goed geluid. Een andere tekortkoming aan de draadloze microfoon is dat wanneer er iets tussen de microfoon en Pocket2 zit, het geluid kan haperen. De verbinding hapert en je hoort dat. Wanneer je bijvoorbeeld jezelf op afstand filmt en er lopen mensen door het beeld; dan stoort de audio.

Wie niet de losse audio module heeft, kan gerust zijn. De Pocket2 heeft zelf 4 microfoons die zich richten op hetgeen de camera filmt. Dat is super prettig wanneer je mensen filmt. Maar wanneer je ook omgevingsgeluiden wilt opnemen, dan schiet het audiosysteem te kort. Het zal vast met een update als optie in het menu verschijnen. Er zijn meer reviewers die deze wens hebben geuit en DJI luister goed naar zijn gebruikers.

Conclusie

De Pocket2 is voor 500 Euro in de meest uitgebreide uitvoering een enorm veelzijdige camera die bijna een must is voor wie meer op YouTube of sociale media met video wil doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.