Logo GadgetGear.nl
Microsoft Store
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Microsoft volgt Apple bij ondersteuning mobiele apps op de desktop

Apple werkt al jaren aan diepe integratie tussen iOS apps en macOS apps. Waar Apple eigenaar is van beide besturingssystemen, is dat niet zo heel lastig. Microsoft lijkt nu de sprong te maken naar het native ondersteunen van Android apps.

Het is al jaren mogelijk om Android apps op Windows computers te laten draaien, maar daar moet je doorgaans toch echt de nodige stappen voor zetten. Bijvoorbeeld door het downloaden en installeren van een emulator.

Vanaf eind volgend jaar zou Microsoft de technologie klaar moeten hebben liggen om Android apps binnen Windows 10 te draaien. Daarmee wordt het voor Android app ontwikkelaars gemakkelijker om hun apps en games ook op Windows te publiceren.

De distributie van de Android Apps zou dan niet via Google Play lopen. Microsoft zou van plan zijn haar eigen Windows Store te openen voor Android apps. Daarmee zou Microsoft ook een belangrijk alternatief kunnen worden voor Google Play.

Daar Microsoft op dit moment wel software aan Huawei mag leveren, zou het zelfs kunnen betekenen dat Microsoft het mogelijk maakt voor Huawei om via de Microsoft Store Android apps aan te bieden. Maar dat is echt nog pure speculatie van onze kant. Als deze oplossing al op tijd zou komen.

Toch zou Microsoft hier mogelijk voor dezelfde uitdaging komen te staan als Huawei met haar App Gallery. Namelijk dat Google Mobile Services niet beschikbaar zullen zijn voor app ontwikkelaars. Huawei heeft met HMS al een concreet alternatief dat buiten Europa enorm in trek is. Van de andere kant kan het ook zo zijn dat Microsoft hier een deal op sluit met Google. De twee werken al meer samen op ogenschijnlijk concurrerende producten. Zo maakt de Microsoft Edge browser gebruik van dezelfde engine als de Chrome browser en kunnen webdesigners in Bing’s webmaster tools accounts toevoegen via een koppeling met Google Search Console.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.