Logitech G Muis
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Logitech G lanceert 25K optische sensors

Als iedere trilling van de muis telt, lijkt Logitech voorlopig ver vooruit te lopen op de markt. Het gamingmerk lanceerde voor dit jaar een nieuwe HERO sensor voor haar pro gaming muizen. Daarmee neemt het merk een voorsprong op de anderen als het gaat om precisie.

De nieuwe Logitech G Hero sensor heeft namelijk een optische resolutie van 25K DPI waar het gros van de markt rond de 20K DPI blijft hangen. Overigens maakt het merk daarmee zelf ook echt een enorme sprong. Voor deze sensor, maakte Logitech nog gebruik van 16K DPI sensoren, waardoor het merk qua sensoren erg dicht op de B-merken zat.

Naast de sterk verhoogde resolutie, heeft Logitech ook een stukje technologie toegevoegd waarmee het energieverbruik beter wordt geregeld. De Hero sensor zal op basis van de bewegingen die je maakt, de resolutie aanpassen. Zo verbruikt deze nieuwe sensor 10x minder stroom dan haar voorganger. Iets dat, zeker bij draadloze muizen, best belangrijk is.

De software upgrade

Veel bestaande muizen kunnen via een software upgrade van de nieuwe Hero sensor worden voorzien. Met andere woorden, Logitech G bracht al een tijdje hardware met deze nieuwe sensor op de markt, maar kennelijk was de software nog niet klaar. Updaten gaat via de G Hub en kan als je één van de volgende muizen bezit;

  • G903 HERO
  • G502 LIGHTSPEED
  • Pro Wireless
  • G703 HERO
  • G604
  • G502 HERO
  • G403 HERO
  • Pro

Logitech G kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.