Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Google One nu met gratis VPN

Meer privacy op het internet? Dan gebruik je VPN. En ’s werelds grootste verzamelaar van persoonsgegevens, Google, biedt dit nu gratis aan in haar Google One abonnement.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar Google gaat nu een eigen VPN dienst aanbieden zodat haar gebruikers meer privacy op het internet krijgen. De nieuwe VPN dienst wordt onderdeel van het Google One aanbod.

Google One is de abonnementsdienst van Google waar onder anderen Google Drive in zit. Je koopt daarmee jaarlijks een bepaalde hoeveelheid cloud opslag die je kunt verdelen over Google Drive, Gmail en andere Google diensten.

Wanneer je een Amerikaanse abonnement hebt en jouw Google One abonnement minimaal 2TB aan opslagruimte omvat, dan kun je nu gratis gebruik gaan maken van Google’s eigen VPN dienst. Google lanceert VPN eerst voor Android smartphones. Later volgen VPN apps voor Windows en iOS.

Google zegt de broncode voor de dienst open te stellen zodat iedereen kan zien dat je echt anoniem het internet op gaat. Ook zal Google vanaf volgend jaar versleuteling gaan aanbieden op haar VPN dienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.