Logo GadgetGear.nl
Honor 9X Pro
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Zet Huawei dochtermerk Honor in de etalage?

Eerder dit jaar viel het doek voor Honor in Nederland en diverse andere landen. Met de problematiek rondom de ban van Trump blijkt het al lastig genoeg om alleen Huawei overeind te houden. Nu zou Huawei zelfs overwegen om Honor te verkopen.

Honor bracht traditioneel Huawei toestellen uit in een ander jasje. Net iets flitsender en zonder Leica camera’s. Daarbij kwam dat de verkoop van Honor veel meer direct was, net als bij OnePlus. Doordat minder partijen mee snoepten, werden de toestellen structureel goedkoop aangeboden.

Honor heeft buiten de VS een aardige fanbase opgebouwd, wat natuurlijk wel een bepaalde waarde heeft. Volgends Reuters zou een bron binnen het Chinese bedrijf hebben laten weten dat er over verkoop wordt gesproken. Xiaomi, en TCL zijn genoemd als twee van de drie potentiële kopers van het merk, net als de distributeur van Honor in China.

Met de verkoop zou Huawei zowel de R&D afdeling als een stuk productiecapaciteit afstoten. De koper kan dus in één keer een smartphonemerk lancering. Losgekoppeld van Huawei, zou de koper ook weer aan Google licenties kunnen komen voor de toestellen. Voor de fans van het merk kan de verkoop dus grote voordelen hebben.

Van de geïnteresseerde partijen zou de distributeur de beste kaarten in handen hebben. Die kent de markt en kan het merk door laten draaien. Voor Xiaomi en TCL is veel overlap in R&D en productie, dus is het maar de vraag of ze interesse hebben in veel meer dan alleen de naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.