OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger Verpakking
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Waanzinnig snel, draadloos laden

THE BAD

  • Adapter zit aan de stekker vast
  • Horizontaal opladen is niet mogelijk

Met de komst van de OnePlus 8 Pro ging, in ieder geval voor deze redacteur, een langgekoesterde OnePlus droom in vervulling. Eindelijk kan het nieuwe vlaggenschip draadloos worden geladen.

Waar merken als Nokia, Samsung en Huawei zich al jaren profileren op het comfort van draadloos laden, hield OnePlus lang de boot af. Jaar op jaar hoorden we tijdens perspresentaties dat draadloos laden niet snel genoeg was om haar fans echt een toffe ervaring te leveren. In 2020 lijkt OnePlus dat toch echt onder controle te hebben gekregen. Al zijn er zowel voor- als nadelen aan de oplossing die OnePlus gebruikt.

Unboxing

In de doos van de OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger vinden we de lader met aangehechte adapter. Daarnaast zit er nog de nodige documentatie in.

Design

De OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger is een echte desk charger waarin jouw telefoon mooi overeind kan staan. Net als bij andere desk chargers, kun je het toestel ook horizontaal plaatsen. Bijvoorbeeld om lekker te netflixen of voor een toffer beeld tijdens een videomeeting. Helaas kan het toestel dan alleen niet opladen. Mogelijk zit het probleem in de configuratie van de spoelen in deze lader.

De draadloze laadstandaard

Tijdens de presentatie van de OnePlus 8T werd uitgelegd dat het toestel wel draadloos te laden was, maar met een eigen protocol. Dit zaaide wat verwarring, ook bij ons. In de praktijk bleek de OnePlus 8T wel degelijk op te laden via Qi en in de praktijk blijkt dat deze lader ook gewoon Qi/EPP ondersteuning biedt.

Het verschil zit hem in de fijne details. Deze lader kan andere Qi/EPP apparaten namelijk opladen met maximaal 10 Watt snelheid. De OnePlus 8T wordt op een andere manier aangesproken door de lader en kan daardoor wel met 30 Watt laden. En dan heb je het toestel in een half uurtje ook echt half vol zitten. Dat is comfortabel!

Is OnePlus met deze technologie een frontrunner, nee zeker niet. Op het moment van verschijnen waren ze bij Huawei al over de 40 Watt heen en ook Samsung is lekker bezig op dit front. Maar voor de OnePlus fans is deze laadstandaard wel degelijk interessant.

De gebruikservaring

OnePlus belooft in 29 minuten van 0 naar 50% te laden en dat maakt deze draadloze lader zeker waar. Door de ondersteuning van draadloos laden moet ik ook toegeven dat ik echt een enorm gebruikscomfort ervaar en het toestel veel meer ben gaan waarderen.

Conclusie: OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger

De OnePlus Warp Charge 30 Wireless Charger is misschien wel de meest waardevolle accessoire die je voor jouw OnePlus 8 Pro kunt kopen. Mijn huis, auto, overal heb ik draadloze laders liggen waardoor het toestel de hele dag kan bijtanken. En met deze lader op mijn bureau weet ik dat ik me echt geen zorgen meer hoef te maken over een lege accu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.