El Camino op Blu-Ray
Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: El Camino: A Breaking Bad Movie (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Eindelijk zien we wat Jesse is overkomen en wat dit met zijn karakters heeft gedaan.
  • Wederom prachtig op beeld gezet
  • Veel bekende gezichten uit de serie
  • Een reden om de hele serie weer eens te kijken

THE BAD

Met de Breaking Bad spin-off Better Call Saul had Sony niet echt de topproductie in handen waar fans op hoopten. Met El Camino kreeg regisseur Vince Gilligan toch nog een kans om het beroemde duo uit de originele serie terug op het scherm te krijgen.

We weten namelijk allemaal hoe het is gegaan met Walter White. Aan het einde van het vijfde seizoen van Breaking Bad, kwam de terminale leraar, autopoetser en druglord om het leven.

In El Camino: A Breaking Bad Movie mag de inmiddels wat ouder geworden Aaron Paul opnieuw in de huid van Jesse Pinkman kruipen. Een inmiddels zwaar getraumatiseerde Jesse Pinkman. Geen zorgen voor de fans van Walter ‘Heisenberg’ White, want ook hij krijgt nog net een paar minuten screentime in deze film.

Waar het einde van Walter duidelijk was, bleef het einde voor Jesse een open boek. Het was één van de meest spannende cliffhangers die we in lange tijd hebben gezien in een serie. Met El Camino: A Breaking Bad Movie wordt dat open einde toch voorzien van een slot.

Nu weten we allemaal, zo’n nakomertje kan keihard de verkeerde kant op gaan. Denk bijvoorbeeld aan Prison Break: The Final Break. De film die wat ons betreft het levenslicht niet had hoeven zien… het laatste seizoen wat mij betreft overigens ook niet…

Gelukkig is regisseur Vince Gilligan een vakman die het einde van de serie compleet heel laat. Wat hij wegneemt zijn de onduidelijkheden waarmee je als kijker wordt achtergelaten. Het zoomt in op de bizarre gebeurtenissen waar Jesse mee moest dealen en wat dit met hem als persoon heeft gedaan. De film gaat dus niet zo zeer verder waar de serie stopte, maar zoomt echt in op dat epische einde. Het enige dat we bijleren is hoe Jesse na het succes van het durgs imperium verder mag leven…

Kijktip

Het is al heel wat jaren geleden dat Breaking Bad werd uitgezonden en uitgebracht op Blu-Ray. Voor je El Camino gaat kijken, moet je eigen lijk de serie er weer eens bij pakken. Het laatste seizoen is al prima, maar fijner is misschien om hem vanaf de eerste aflevering weer eens te bingen.

Extra’s

Voor de fans heeft Sony Pictures het nodige behind the scenes materiaal toegevoegd aan de Blu-Ray. Zo krijg je als fan nog meer inzicht in de afsluiting van het verhaal.

Conclusie: El Camino: A Breaking Bad Movie op Blu-Ray

Net als de serie, is de film El Camino: A Breaking Bad Movie weer een waar pronkstuk geworden. De serie had altijd een eigensignatuur van hoe het zaken in beeld bracht. Dit is feilloos voorgezet in deze film en daarmee een must-see voor alle fans. Maar omdat het zo enorm inspeelt op de laatste aflevering, is het wel essentieel om die weer even gezien te hebben voor je de film start.

El Camino kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.