Oppo lanceert de A53 en A53s smartphones

Oppo komt met twee nieuwe Android smartphones in het A segment. De release volgt grofweg een week op de release van de Oppo Reno4 series. Opvallend is dat deze A series toestellen een 90Hz display krijgen.

Daarmee lijkt Oppo 90Hz gaming naar de massa proberen te brengen, al zijn er ook andere vormen van gebruik waarbij 90Hz wel heel comfortabel is. Voor gamers is het ook wel lekker om te weten dat de sampling rate van de 90Hz displays op 120Hz ligt. Dit is belangrijk voor de snelheid waarop bewegingen van je vingers worden vertaald naar bewegingen in games. Hoe dan ook, voor een toestelserie die onder de €200 blijft, is dit een aardige doorbraak.

Beide toestellen zijn 4G toestellen op basis van de Qualcomm Snapdragon 460 chipset met 4GB werkgeheugen. Daar laten de toestellen wel zien dat ze niet al te duur zijn. Maar zeker als je als gamer remote play doet op Google Stadia of een Xbox, is dat natuurlijk helemaal niet relevant. Voor regulier gebruik zullen de toestellen zweer waarschijnlijk prima functioneren.

Oppo voorziet de toestellen ook van een triple camera met daarin een 13 megapixel primaire camera. Daarnaast zit er een 2 megapixel dieptecamera in en een 2 megapixel macro camera.

Oppo A53 vs Oppo A53s

Meestal zien we dat fabrikanten met verschillende versies met opslag en geheugen komen van hetzelfde toestel. Dan krijgt het toestel doorgaans dezelfde naam. Oppo doet het met deze serie anders. De A53s is namelijk de A53 maar dan met 128GB opslagruimte en in andere kleuren.

Beschikbaarheid

De Oppo A53 kost €179 en de Oppo A53s €199.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

kopen


→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl