OnePlus Nord N10 5G
Arjan Olsder
Arjan Olsder

OnePlus lanceert de Nord N10 5G en Nord N100

Oneplus begint zich langzaamaan steeds meer te transformeren tot een regulier smartphonemerk. Met de lancering van de OnePlus Nord eerder dit jaar dook het merk vol het middensegment in. Met de twee nieuwe Nord toestellen komt ook de onderkant van de markt in het zicht voor OnePlus.

Begin dit jaar liet OnePlus trots weten dat het in 2020 alleen maar 5G smartphones op de markt zou brengen. De nieuwe OnePlus Nord N100 gaat voor €199 over de toonbank en richt zich op de onderkant van de markt. Om de prijs te drukken lijkt het 5G modem toch te zijn geschrapt. Of dat echt erg is, is natuurlijk aan de koper. Hoe dan ook, zo goedkoop is een OnePlus nog nooit geweest. Met de Oneplus Nord N10 5G wordt het middensegment verrijkt met een nieuw 5G toestel voor €349.

OnePlus Nord N10 5G

De OnePlus Nord N10 5G lijkt nu de goedkoopste 5G smartphone van het merk te zijn geworden. Met dit prijskaartje krijg je toch netjes een 90Hz display om zo een soepele gebruikservaring te hebben. Het LCD display meet 6,49 inch en draait op een FullHD+ resolutie.

OnePlus Nord N10 5G

Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 690 chipset. Deze krijgt 6GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Je kunt er nog een microSD kaart van maximaal 512GB bij prikken.

Achterop krijg je een 64 megapixel camera. Daarnaast krijg je nog een groothoek-, macro- en monochromecamera. Voorop krijg je een 16 megapixel selfie camera.

OnePlus Nord N100

Een flinke slag goedkoper vinden we dus de OnePlus Nord N100. Oder de snelheid van het LCD display wordt in het persbericht niet meer gesproken, maar het meet nog steeds een royale 6,52 inch. Je krijgt zelfs stereo speakers.

OnePlus Nord N100

Deze smartphone draait op de Qualcomm Snapdragon 460 chipset. Je krijgt 4GB werkgeheugen en 64GB opslagruimte. Ook hier kun je een micro SD kaart bijplaatsen.

De grote besparing vinden we aan de achterkant. De primaire camera krijgt een resolutie van 13 megapixel. Daarnaast krijg je een bokeh lens voor onscherpe achtergronden bij portretfoto’s en een macrocamera.

De Android smartphones worden met OxygenOS 10.5 gelanceerd. Over updates worden nog geen uitspraken gedaan, maar doorgaans zorgt OnePlus voor erg lange ondersteuning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.