Logo GadgetGear.nl
photo of moon
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nokia mag 4G leveren op de maan

Nee, het is nog lang geen 1 april. Toch is het nieuws dat Nokia 4G op de maan gaat leveren zeker iets om je over te verbazen. Al is het niet zo heel raar. Ruimtevaartorganisatie NASA is namelijk van plan om mensen op de maan te vestigen en voor een draadloos netwerk is de keuze op de nu nog Europeanen gevallen.

Ik zeg nu nog omdat Microsoft bezig is om de netwerktak van Nokia over te nemen. Daarmee zou het bedrijf, tegen de tijd dat de apparatuur naar de maan moet, in Amerikaanse handen kunnen zijn. De eerste astronauten moeten namelijk in 2024 op de maan landen en dan moet de bouw van onderzoekscentra op de maan zijn gestart.

De reden dat niet meteen wordt gewerkt aan 5G op de maan is overigens onbekend. Wat een rol zou kunnen spelen, zijn de lage frequentiebanden die voor 5G nodig zijn. Die zouden bepaalde onderwerpen van onderzoek in de weg kunnen staan. Of ze zijn bang dat maanmannetjes de masten in de fik steken natuurlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.