Nieuws: Apple introduceert veel iPhone 12 nieuws; voor iedereen de perfecte telefoon

Apple heeft vandaag iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max met 5G-technologie onthuld. De belangrijkste verschillen zijn afmeting, camera mogelijkheden en bestandsformaten voor de foto/video professional.

Display

De nieuwe iPhone 12-modellen hebben een Super Retina XDR-display dat van rand tot rand loopt en een nog helderder en indrukwekkender beeld oplevert, en een nieuwe Ceramic Shield-voorkant, waardoor iPhone de grootste sprong ooit op het gebied van duurzaamheid maakt. De door Apple ontworpen A14 Bionic, de snelste chip in een smartphone, is de motor achter elke ervaring op iPhone 12. Samen met het geavanceerde dual-camerasysteem zorgt deze chip voor krachtige nieuwe features voor computationele fotografie en de hoogste videokwaliteit van alle smartphones. Ook nieuw bij de iPhone 12-modellen is MagSafe, waarmee het device razendsnel draadloos kan worden opgeladen. MagSafe biedt een geheel nieuw ecosysteem van accessoires die gemakkelijk op iPhone kunnen worden aangesloten. Wij zijn verliefd geworden op de bankpashouder.

5G-ervaring op iPhone

Dankzij een naadloze integratie van superieure hardware en software kunnen gebruikers van iPhone 12modellen maximaal profiteren van 5G. 5G op iPhone levert hogere snelheden en biedt snellere downloads en uploads, videostreaming in hogere kwaliteit, responsievere gaming, realtime-interactiviteit in apps, FaceTime in HD en nog veel meer. Klanten beschikken ook over een veilige, snelle verbinding, zodat ze geen verbinding met openbare wifi-hotspots hoeven te maken.

De iPhone 12-modellen bieden meer 5G-banden dan alle andere smartphones en bieden wereldwijd de breedste 5G-dekking.2 De modellen in de VS ondersteunen millimetergolf, de hoogfrequente versie van 5G, waardoor iPhone 12 snelheden tot 4 Gbps kan bereiken, zelfs in dichtbevolkte gebieden. De iPhone 12-modellen beschikken ook over een Smart Data-modus, die de batterijduur verlengt door op intelligente wijze de 5G-behoeften in kaart te brengen en in realtime de optimale balans tussen gegevensverbruik, snelheid en energie te bepalen.

Nieuw geavanceerd dual-camerasysteem

iPhone 12 beschikt over de eerste camera waarmee HDR-video met Dolby Vision kan worden opgenomen en is het eerste en enige device ter wereld dat een end-to-end Dolby Vision-ervaring biedt,6 waardoor klanten op iPhone eenvoudig hoogwaardige video’s kunnen opnemen, bewerken en delen. De Dolby Vision-grading wordt tijdens de opname verwerkt en blijft behouden tijdens het bewerken, zowel in de Foto’s-app als in iMovie. En als de beelden op iPhone 12 worden afgespeeld, zien ze er realistischer uit dan ooit tevoren dankzij het toonaangevende Super Retina XDR-display. Beide modellen bieden nu ook verbeterde videobeeldstabilisatie, nóg levensechtere selfievideo’s met Dolby Vision en timelapsevideo’s met de Nachtmodus, met langere belichtingstijden voor scherpere video’s, betere lichtsporen en vloeiendere belichting bij weinig licht als een statief wordt gebruikt.

Innovatieve nieuwe accessoires met MagSafe

MagSafe zorgt dat draadloos opladen beter en efficiënter gaat, en biedt een nieuw ecosysteem van eenvoudig aan te sluiten accessoires die een mooie aanvulling vormen op de iPhone 12-modellen.7 MagSafe biedt een unieke feature voor iPhone in de vorm van een reeks magneten rond de spoel voor draadloos opladen. Die zorgen voor optimale plaatsing en efficiëntie, zodat altijd een perfecte aansluiting op iPhone wordt gerealiseerd. MagSafe-opladers leveren op efficiënte wijze tot 15 W vermogen en bieden tegelijkertijd plaats aan bestaande Qi-compatibele devices. Zo zijn er de oplaadoplossingen MagSafe Charger en MagSafe Duo Charger voor iPhone en Apple Watch, alsmede nieuwe siliconen-, leren en doorzichtige hoesjes die gemakkelijk vastklikken aan de achterkant van iPhone, en een leren portefeuillehoesje. Daarnaast kunnen klanten innovatieve MagSafe-accessoires van andere fabrikanten tegemoet zien.

Pro lijn voor professioneel filmen en fotograferen

De beste professionele camera ter wereld is nu een nog veelzijdiger instrument voor foto- en videoliefhebbers van allerlei pluimage, met hypermoderne camerahardware die gebruikmaakt van de A14 Bionic-chip. Samen met de nieuwe beeldverwerkingsprocessor zorgt de A14 Bionic voor een hogere beeldkwaliteit en biedt hij krachtige mogelijkheden voor computationele fotografie die ontbreken in traditionele camera’s. iPhone 12 Pro beschikt ook over het nieuwe Apple ProRAW, dat later dit jaar beschikbaar komt,5 en waarin de multiframe-beeldverwerking en de computationele fotografie van Apple worden gecombineerd met de veelzijdigheid van de RAW-structuur. Gebruikers hebben een grote controle over het gebruik van kleur, detail en dynamisch bereik, op de iPhone zelf of met andere professionele fotobewerkingsapps.

iPhone 12 Pro heeft een nieuwe groothoekcamera met een lens met zeven elementen en een diafragma van ƒ/1.6, de snelste ooit op een iPhone, waardoor foto- en videoprestaties bij weinig licht met 27 procent verbeteren; een ultragroothoekcamera met een beeldhoek van 120 graden, ideaal om meer beeld vast te leggen bij weinig ruimte, of voor indrukwekkende landschappen; en een telelenscamera met een brandpuntsafstand van 52 mm (perfect om portretfoto’s mee te maken) die 4x optische zoom geeft.

En professioneel fotograferen met iPhone 12 Pro Max gaat nog verder. De nieuwe groothoekcamera met een diafragma van ƒ/1.6 heeft een maar liefst 47 procent grotere sensor met 1,7-μm pixels, wat leidt tot een verbetering van wel 87 procent bij weinig licht. Ook is er de ultragroothoekcamera en een telelenscamera met een brandpuntsafstand van 65 mm, voor meer flexibiliteit met shots van dichterbij en strakkere afsnijdingen. Gecombineerd geeft dit systeem 5x optische zoom.

Verbeteringen in de Nachtmodus, die nu ook met de TrueDepth- en ultragroothoekcamera’s kan worden gebruikt, zorgen voor een nog helderder beeld. En Timelapse in Nachtmodus geeft langere sluitertijden voor scherpere video’s, mooiere lichtsporen en vloeiendere belichting bij weinig licht wanneer er een statief wordt gebruikt. Deep Fusion is nu beter en sneller en is verwerkt in alle camera’s, en met de nieuwe feature Smart HDR 3 zien gebruikers nog scherpere beelden, ook bij complexe scènes.

De iPhone 12 Pro-modellen bieden de hoogste kwaliteit video in een smartphone, en het zijn de eerste camera’s en de enige devices ter wereld die een end-to-end-ervaring voor HDR-video met Dolby Vision en tot 60 bps bieden, plus een nog betere videostabilisatie voor films van bioscoopkwaliteit. Dolby Vision-grading wordt live verwerkt en blijft tijdens het bewerken behouden, zowel in de Foto’s-app als in iMovie. Later dit jaar komt die mogelijkheid er ook in Final Cut Pro X. Dolby Vision geeft op het Super Retina XDR-display een schitterend contrast tijdens opnemen en afspelen, en gebruikers kunnen met ondersteuning voor AirPlay hun video’s tot 4K Dolby Vision delen met externe devices.

Samenvatting

Apple heeft met de iPhone 12 nu diverse modellen waar altijd wel de perfecte telefoon tussen zit. De mini is perfect voor wie veel reist; de gewone voor wie veiligheid en kwaliteit waardeert en de Pro serie voor de foto en video pro's. Vanaf 800 tot dik 1600 Euro. Met de huidige SE is de instapprijs in de Apple wereld 489 Euro. Daarmee blijft een iPhone niet bereikbaar voor iedereen maar wel een veilige keuze.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Zeeman Albert
Albert is gecertificeerd marketeer en innovatie verslaafd. Zo'n beetje elk product met een stekker of batterij moet wel door zijn handen. Klopt het design, wat is het verhaal er achter en wie heeft er wat aan? Albert reviewed producten sinds 1996. Sinds 2002 struint Albert internationale beurzen af op zoek naar nieuwe producten en trends in consumenten electronica. Als marketing en innovatie specialist helpt Albert bedrijven te innoveren en te vernieuwen. Meer info over Albert als marketing specialist en trendwatcher op www.id-tank.com.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram