FreeBuds Studio, de eerste over-ear hoofdtelefoon van Huawei

Lang beperkte Huawei zich tot het fabriceren van kleine oordopjes. Nu ze daar echt goede kwaliteit leveren, is het merk gestart met haar eerste over-ear hoofdtelefoon; de Huawei FreeBuds Studio.

De naam…

Toen Apple het merk Beats kocht, was de Beat Studio misschien wel de meest bekende hoofdtelefoon ter wereld. Daarnaast gaat het gerucht dat Apple dit jaar nog met de AirPods Studio gaat komen. Hoewel ze het nooit echt hebben toegegeven, blijft Huawei goed kijken naar wat Apple en Samsung doen. Met de FreeBuds Studio proberen ze duidelijk alvast in te haken op de zoektocht naar Studio hoofdtelefoons.

Huawei FreeBuds Studio Zwart

De specs

De over-ear hoofdtelefoon van Huawei komt met active ruisonderdrukking (ANC) ingebouwd. Daarmee drukt de hoofdtelefoon omgevingsgeluid zo veel mogelijk weg. Wil je toch graag horen wat er om je heen gebeurd, bijvoorbeeld wanneer je op de fiets zit, dan is er hear-through. Het geluid van buiten wordt juist aan de muziek toegevoegd. Aan beide kanten zitten 4 microfoons om dit allemaal te regelen. Oja, daar kun je natuurlijk ook gesprekken mee voeren waarbij windruis wordt weg gefilterd. De snelheid waarop de ANC werkt is op 200 aanpassingen per seconde.

De ANC kan op verschillende gradaties worden ingezet. Zo kun je zo veel mogelijk geluid wegfilteren, maar je kunt ook gebruik maken van de cozy modus. Je hoort nog steeds gesprekken om je heen, maar monotone geluiden als de airco worden weg gefilterd.

Huawei FreeBuds Studio

Waar Huawei zich ook op profileert, is de ondersteuning van high-end codecs. Daarbij gebruikt Huawei bij voorkeur de L2HC codec voor hi-res audio. Die moet een nog beter klankbeeld opleveren dan AAC. Een ander groot voordeel van de over-ear is dat Huawei de ruimte heeft om twee antennes in te bouwen en op die manier actief de beste verbinding met de smartphone te zoeken. Een ander voordeel is dat je twee apparaten tegelijk gekoppeld kunt laten.

Met een opgeladen accu moet de hoofdtelefoon 24 uur achtereen gebruikt kunnen worden. Opladen duurt een uurtje. Met tien minuten opladen, heb je voldoende acculading om 8 uur te kunnen luisteren. Bediening gaat via touch gebaren op de oorschelp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram