Oppo OnePlus 8T
Arjan Olsder
Arjan Olsder

De OnePlus 8T valt precies tussen de 8 en 8 Pro

OnePlus heeft ons wederom verrast in haar strategie. Vandaag werd haar nieuwe smartphone de 8T gelanceerd. Deze nieuwe Android smartphone is wel een soort van opvolger / verbeterde versie van de 8, maar wordt nog wel degelijk onder de OnePlus 8 Pro gepositioneerd.

De OnePlus 8 Familie

Al enkele jaren komt OnePlus rond de start van de herfst met haar T-Series. Feitelijk upgrades van haar bestaande smartphones. Een net iets snellere chipset, net iets betere camera etc.

Ook dit jaar was dit weer de verwachting, maar OnePlus gebruikt de T ditmaal compleet anders. Het gaat namelijk om een tussenmodel tussen de 8 en de 8 Pro. Zowel technisch, als qua prijskaartje. En dat is heel slim van het merk, al zou je kunnen stellen dat dit altijd al een beetje de situatie is geweest. Zo zou je de 7 series als volgt op een rijtje kunnen zetten; 7, 7T, 7 Pro, 7T Pro. Dan is de voornaamste afwijking dat er nu geen verbeterde Pro is.

De OnePlus 8T

Genoeg over de positionering van het toestel, het gaat natuurlijk om het toestel zelf. De OnePlus 8T komt namelijk met een heel mooie specsheet op de markt.

Het toestel komt in het groen en zilver op de markt. Daarbij maakt OnePlus gebruik van speciale lichtbreking om het toestel mat te maken en fluweel zacht aan te laten voelen.

Oppo OnePlus 8T

Display

Zo komt het model standaard met een 120Hz AMOLED display. Voor gamers heeft deze een polling frequentie van 240Hz waardoor aanrakingen nog sneller worden geregistreerd en doorgegeven. Het display heeft bij DisplayMate (een vergelijkingssite) een A+ waardering gekregen. Wij kennen het display en zijn ook zeer te spreken over de prestaties op het gebied van helderheid en kleur. Zeker bij film en fotografie, weet het display erg goed te presteren.

Warp Charge 65

Wat wel echt nieuw is, is de Warp Charge 65 technologie. Daarvoor leent OnePlus de SuperVOOC technologie van zusterbedrijf Oppo. De accu wordt in tweeën gesplitst om zo niet alleen sneller te kunnen laden, maar ook de temperatuur en slijtage van de accu goed onder controle te kunnen houden. Heel slim. Zoals het hoort, krijg je ook meteen de Warp Charge 65 lader bij het toestel. Qua laadtechnologie krijg je dus echt het allerbeste van OnePlus en dat is met 15 minuten laden, genoeg stroom voor de hele dag.

Chipset

Qua rekenkracht, geen verrassingen van OnePlus. Opnieuw kiest het merk voor de Qualcomm Snapdragon 865 5G. Je krijgt dus de snelste 5G chipset die op de markt verkrijgbaar is met ondersteuning voor WiFi 6. De uitvoering die je kiest, bepaalt de hoeveelheid opslagruimte en werkgeheugen in het toestel. Met 4.500mAh is de accu net wat sterker dan van de 8.

Quad camera

De smartphone is voorzien van een quad camera met daarin de hoofdrol voor de primaire 48 megapixel camera. Deze is optisch gestabiliseerd. Daarnaast krijg je een 16 megapixel 123-graden ultragroothoekcamera. Die groothoek camera is nu ook met ultra night modus te gebruiken. De twee andere camera’s zijn een macro camera en een monochrome camera.

OxygentOS 11

OnePlus levert de toestellen uit met OxygenOS 11. Deze eigen schil draait op Android 11 en bevat wederom nieuwe ervaringen voor de OnePlus gebruiker. Denk aan ZEN Modus 2.0 die je helpt om te ontstressen of de nieuwe always-on display features.

Vanaf 17:00 is het toestel in pre-order verkrijgbaar. De OnePlus 8T kost zo’n €100 minder dan de OnePlus 8.

OnePlus 8T kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.