Zelfrijdende auto legt WRC parcours af

De testauto van het Autonomous Driving Lab van de Universiteit van Tartu en Bolt nam op 4 september deel aan de Rally Estonia-testfase en werd daarmee de eerste zelfrijdende auto ter wereld die met succes op het officiële rallypodium van het World Rally Championship reed.

Het doel van de testrit was om de rally fase te voltooien zonder tussenkomst van de safety driver. De piloot moest het een paar keer overnemen omdat de baan beschadigd was door de voorgaande rallyrijders, maar de auto kon op eigen kracht door het grootste deel van de baan komen.

“Zelfrijdende technologie wordt over het algemeen ontwikkeld en getest in goede verkeersomstandigheden: op gladde wegen en bij zonnig weer. Rally Estland was een geweldige kans om de technologie in moeilijke omstandigheden te testen. Het was een goede test voordat we verder gingen met testen in stadsverkeer ”, zegt Bolt VP engineering Rain Johanson.

Volgens Anne Jääger, hoofd van het Autonomous Driving Lab aan de Universiteit van Tartu, is het belangrijkste doel van het samenwerkingsproject tussen Bolt en de Universiteit van Tartu het testen van zelfrijdende technologie in stadsverkeer. "Toch waren we blij de uitdaging aan te gaan om het uit te proberen op een rallybaan", voegde Jääger eraan toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram