Review: Verbatim: Store ‘n’ Go Mini SSD, veel opslag voor bescheiden prijs

Met de toenemende vraag aan opslag zijn UISB sticks vaak niet meer voldoende. Een kleine betaalbare SSD opslag kan uitkomst bieden. Wij testen de Verbatim Store ‘n’ Go Mini SSD.

Design

Deze kleine opslag oogt fraai. De kunststof behuizing heeft een facetbovenkant waardoor vlekken of vingerafdrukken niet tonen. Met een gewicht van slechts 35 gram en een afmeting van minder dan 7,5 cm lang, is dit oprecht een klein extern opslag medium. Een losse kabel verbindt dit kleine kastje met je laptop of desktop computer. De meegeleverde Micro-B naar-USB A-kabel en USB A-naar-USB C-adapter maken het mogelijk om met elke computer te verbinden. Liever hadden we een 2x USB-C kabel gezien met ditto snelheid en gemak. Nu zit je met een extra adapter die je weer kan verliezen en het geheel wat rommelig maakt. Een ingebouwd kabeltje was nog beter geweest.

Een klein blauw ledje geeft aan dat de drive actief is.

SSD

SSD opslag is robuust en relatief snel. Wij hebben met een MacBook Pro 2019 een leessnelheid van 416 MB/s gemeten en een schrijfsnelheid van 287 MB/s. Snel genoeg voor de meeste bewerkingen zoals HD video. Onvoldoende voor realtime bewerken van 4K beelden. Maar met 1TB heb je wel genoeg extra mobiele opslag capaciteit voor veel toepassingen. Een integrale USB-C verbinding was wel wenselijk geweest.

De SSD komt met aparte backup software die wij buiten deze review laten.

Conclusie

Voor ongeveer 150 Euro heb je aan deze externe opslag een solide medium in uiterst handzaam formaat. In een tijd waar USB-sticks vaak onvoldoende zijn, is dit een goed alternatief. Het losse kabeltje hadden we liever geïntegreerd gezien.

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 3.5 sterren.

THE GOOD

  • handzaam
  • solide
  • lichtgewicht
  • prijs/kwaliteit
  • prijs/performance

THE BAD

  • losse kabel
  • losse USB-C adapter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.