Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: Minix Neo-P2 100W Turbo 4-Port GaN Charger

Minix verlegde de afgelopen jaren haar focus van Android en Windows miniPC’s, naar USB-C accessoires. Met de komst van GaN technologie, komt het nu ook met hoogwaardige, compacte laders.

Unboxing

In de doos van de Neo-P2 GaN lader vinden we de lader met drie verschillende pluggen. Je kunt deze lader dus overal ter wereld gebruiken en wanneer je de overbodige opzetstukjes niet gebruikt, kun je die gemakkelijk opbergen. Handig! Ook vinden we nog een lader in de verpakking.

Wat is een GaN lader?

GaN staat voor Gallium Nitride. Het is een nieuwe halfgeleider die veel kleiner kan zijn en toch op een hoge capaciteit jouw smartphone, tablet en laptop kan laden. Deze compacte lader van Minix is al goed voor maximaal 100 Watt aan laadstroom over USB-C. Dit terwijl de meeste laptops niet verder komen dan een stroomvraag van 65 Watt. GaN staat dus voor het stukje technologie in de lader en is eigenlijk niet zo heel relevant.

Laadcapaciteit

De maximale laadstroom die deze Minix Neo-P2 GaN lader kan leveren ligt dus op 100 Watt. Die capaciteit kan op verschillende manieren worden verdeeld over de beschikbare USB poorten. De twee USB-A poorten hebben samen maximaal 18 Watt te verdelen. De USB-C poorten maximaal 100 Watt op één poort. Sluit je meerdere gadgets aan, dan gaat de beschikbare 100 Watt dus worden verdeeld. In de praktijk merken we hier geen nadelen aan trouwens. Dus echt helemaal prima.

Ga je de USB-A poorten gebruiken, dan is het goed om te weten dat deze ondersteuning bieden voor QualComm QuickCharge 3.0. Het gros van de moderne smartphones wordt dan heel effectief geladen. De USB-C poorten maken gebruik van het universele PowerDelivery systeem dat onder anderen door Apple wordt gebruikt.

Conclusie Minix Neo-P2 100W Turbo 4-Port GaN Charger

GaN is een prachtige, krachtige technologie. Dit laat ook Minix in deze lader zien. De Minix Neo-P2 100W Turbo 4-Port GaN Charger is super compact, maar ook super krachtig. De beschikbaarheid van 4 laadpoorten is ook echt precies goed. Een lader waar je nog lang plezier van zal hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.