Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Review: ACT USB-C to DisplayPort 4K Converter (AC7030)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • 4K op 60Hz
  • Mooie behuizing

THE BAD

Geen DisplayPort aansluiting op jouw laptop, maar wel USB-C? Met de ACT USB-C to DisplayPort 4K Converter levert het Nederlandse merk een handige verloopkabel voor laptops, tablets en smartphones.

Unboxing

In het doosje van de ACT USB-C to DisplayPort 4K Converter vinden we zowel de adapter als de verplichte documentatie die je eigenlijk niet nodig hebt. Aansluiten en gaan dus.

Design

Qua design doet ACT het slim. De kabel is voorzien van een plug met een aluminium behuizing. De kleur is heel slim in lijn met de kleur Space Gray van Apple, wat er erg netjes uitziet.

Prestaties

We hebben de ACT USB-C to DisplayPort 4K Converter getest op zowel de Huawei MateBook 13 als de Apple MacBook Pro 13 2017. Je hebt DP Alt Modus nodig om deze oplossing werkend te krijgen. Bij de Huawei MateBook Pro 13 zit dit op de rechter USB-C poort. Bij de Apple MacBook Pro 13 op beide USB-C poorten.

Zoals beloofd, kan de DisplayPort aansluiting 4K tot 60Hz uitsturen. Let er wel op dat HDCP ondersteuning op DisplayPort ontbreekt. Een app als ZiggoGo wil niet werken met deze adapter. Gebruik hem dus vooral zakelijk en niet voor fun.

Conclusie: ACT USB-C to DisplayPort 4K Converter

De ACT USB-C to DisplayPort 4K Converter doet precies wat hij moet doen. De kabel zet USB-C om naar DisplayPort en doet dit perfect.

ACT AC7030 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.