Review: ACT USB-C 4K Multiport Dock (AC7040)

ACT AC7040 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Met de ACT USB-C 4K Multiport Dock levert het Nederlandse merk een vlotte dock met ondersteuning voor 4K. Niet onbelangrijk is PD Passthrough zodat deze dock tussen jouw lader en laptop in gebruikt kan worden.

Unboxing

In de verpakking van de ACT USB-C 4K Multiport Dock vinden we de dock met de nodige documentatie. Meer heb je niet nodig.

Design

Qua design is het echt even wat anders dan de langwerpige docks die we maar al te vaak tegenkomen. De poorten staan ook lekker ver uit elkaar. Zo is er voldoende ruimte voor bredere stekkers.

ACT heeft gekozen voor de combinatie van zwarte plastics met bewerkt aluminium. De kleur aluminium is gelijk aan de kleur Space Gray van Apple. Zoals je ziet, sluit ook de plug naadloos aan op het Apple design. We hebben deze hub overigens niet alleen getest op de Apple MacBook Pro 13 2017, maar ook op de Huawei MateBook 13.

Prestaties

De ACT USB-C 4K Multiport Dock beschikt over een 4K HDMI uitgang. Deze kan 4K beelden tot 30 frames per seconde uitsturen. De poort maakt gebruik van HDMI 1.4. Voor iedereen die series en films gaat streamen is er ondersteuning voor HDCP 2.2. Let op, jouw laptop moet op de USB-C poort wel DP Alt Modus ondersteunen. Bij de Apple MacBook Pro 13 zijn dat alle USB-C poorten. Bij de Huawei MateBook 13 is dat alleen de rechter USB-C poort.

Je krijgt 1 USB-A poort met ondersteuning voor USB 3.1 Gen1 (USB 3.0). De USB-C poort komt met PD PassThrough ondersteuning voor laders tot 60 Watt. Tenslotte krijg je een Gigabit Ethernet LAN poort. In onze tests behalen de poorten met gemak hun maximale snelheden.

Conclusie: ACT USB-C 4K Multiport Dock

De ACT USB-C 4K Multiport Dock voldoet exact aan de specificaties die ACT aan deze USB-C hub heeft toegekend. Het ontwerp is stevig en ziet er ook nog eens erg netjes uit. Pakken we de gunstige prijs erbij, hebben we hier wat ons betreft een product dat de volle vijf sterren verdient.

ACT AC7040 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Alle poorten halen hun maximale snelheden
  • Design ziet er erg netjes uit

THE BAD

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram