Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nespresso lanceert Vertuo en nieuwe cupjes in de markt

Vanmorgen waren we erbij, de tasting experience van Nespresso. Dit om te vieren dat de luxe koffiegigant er een nieuw assortiment aan koffie en machines bij krijgt.

Vertuo Koffiecapsules

De nieuwe koffiecapsules van Nespresso zijn groter en ook iets duurder. Niet heel raar. Naast de toename in het formaat, zit er ook echt meer koffie in. Bovendien doet Nespresso veel meer dan alleen druk opbouwen in deze capsules. Er vindt een centrifuge proces plaats in de machine om zo de koffie beter in contact te brengen met het water. Dit hoor je ook echt tijdens de bereiding.

Wat de capsules verder uniek maakt, is de barcode in de rand. Net als bij de Nespresso O machine die we hebben getest, kan de machine variabele bereidingen aanbieden. Die worden door de barcode gestuurd. Het gaat dan om druk, temperatuur, hoeveelheid water etc.

3 Vertuo machines

In totaal komt Nespresso met drie machines op de markt. Nouja, eigenlijk twee en eigenlijk zes. Ten eerste wordt dezelfde machine in twee designs uitgebracht. Namelijk met een vrijwel vlakke bovenkant en een meer bolvormige bovenkant. Die laatste zal vooral ook fans van KitchenAid aanspreken.

Dan is er de keuze tussen de VeruoPlus en de VertuoPlus Deluxe. Deze laatste levert voor twee tientjes meer een gemotoriseerde opening, wat ook echt een luxe uitstraling geeft. En tenslotte is er nog de Vertuo&Milk Deluxe. Die laatste omvat de Vertuo Deluxe en een Aeroccino 3. Die laatste hebben we jaren geleden al getest en is nog steeds één van de beste melk opschuimers die we in deze vorm kennen.

Wat is er anders?

In tegenstelling tot de klassieke Nespresso machines, draait het bij Vertuo echt om grotere hoeveelheden koffie. Je zou kunnen stellen dat Nespresso een stap richting de Senseo markt zet. Dan zit je er niet zo gek ver naast. Al heeft Nespresso wel de doelstelling om veel meer een high-end koffiebeleving neer te zetten.

Zet je deze Vertuo dan naast jouw normale Nespresso machine? Misschien wel. Onderzoek wijst uit dat Nederlanders 1,5 koffie apparaat per huishouden bezitten. Mogelijk voor de afwisseling. We hebben inmiddels de eerste espresso’s uit de machine gedronken en die zijn zeker zeer goed. Voor ons zal de tijd het leren. Na het weekend krijg je van ons in ieder geval de review.

Vertuo kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com
→ Check de laagste prijs bij CoolBlue.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.