Logo GadgetGear.nl
Philips Wireless Home System
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Philips zet opnieuw in op multiroom audio met DTS Play:fi

Tijdens de IFA laat Philips opnieuw een offensief zien om de multiroom audiomarkt te veroveren. Ditmaal niet met een eigen systeem, maar op basis van het DTS Play:fi platform. Hierdoor kun je jouw multiroom audiosysteem mixen met de systemen van andere merken.

DTS Play:Fi is een multiroom systeem ontwikkeld door DTS. Het idee erachter is dat verschillende merken kunnen aanhaken en dat jij als gebruiker zelf kunt kiezen welke merken/modellen je met elkaar combineert.

Eigen DTS Play:Fi App

Hoewel je gewoon de DTS Play:Fi app kunt gebruiken, komt Philips ook met haar eigen variant van de app; Philips Sound. Meerdere fabrikanten doen dit. Het kan zijn dat de ondersteuning voor services van derden verschilt. Ook hier heb je dus eigenlijk de vrije keuze.

Twee DTS Play:Fi speakers

Philips laat tijdens de IFA twee nieuwe speakers zien. De verticale Philips W6205 en de horizontale W6505. Deze zijn een aanvulling op de Philips TV’s uit 2019 en 2020 die ook ondersteuning voor het netwerk bieden. Daarvoor krijgen ze in het derde kwartaal van dit jaar een firmware update.

Beide speaker krijgen ook LED verlichting aan boord. Die werkt niet op basis van Hue, maar als een soort verlengd Ambilight systeem.

Philips Wireless Home System

Philips W6205

De Philips W6205 is voorzien van een 1 inch soft dome tweeter en een 3,5 inch woofer. Deze is opgebouwd op basis van het Philips wOOx multi-suspension driver systeem. Deze twee hebben een maximaal vermogen van 40 Watt.

Philips W6506

De Philips W6505 is een wat grotere speaker. Deze komt met twee 1 inch dome tweeters en twee 3,5 inch woofers met elk een passieve radiator voor een nog diepere bass. Deze speaker heeft een vermogen van 80 Watt.

5 nieuwe soundbars

Naast de twee WiFi speakers, komt Philips ook met vijf nieuwe soundbars. Ook deze ondersteunen allemaal DTS Play:Fi. Het gaat om modellen in de 8000-Series. De soundbars hebben een vermogen van 120 Watt tot 360 Watt met en zonder sub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.