Logo GadgetGear.nl
Huawei P40 Lite E
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Huawei’s HarmonyOS 2.0 is klaar om Android te vervangen in 2021

De ban van Trump heeft er al toe geleidt dat Huawei’s eigen app winkeltje een enorme groei kon doormaken ten opzichte van het Amerikaanse Google Play. Nu is Huawei ook nog klaar met haar eigen versie van Android; HarmonyOS komt in 2021 naar de consument.

De grote man van Huawei, Richard Yu, liet weten dat HarmonyOS  2.0 een enorme stap vooruit is voor het mobiele besturingssysteem. De beta versie wordt vandaag vrijgegeven aan ontwikkelaars die bij Huawei staan ingeschreven. Daarbij gaat het eerst om HarmonyOS voor smartwatches en televisies. De versie voor smartphones wordt in december aan ontwikkelaars gegeven.

Huawei maakt HarmonyOS meteen open source. Andere fabrikanten kunnen nu dus aanhaken op het besturingssysteem en dat opent wellicht een betere weg voor generieke app stores die Google Play kunnen vervangen.

Yu gaf aan dat HarmonyOS niet alleen een vervanging is voor Android, maar op veel gebieden extra waarde toevoegt aan het Android platform. Waaronder beveiliging. Iets waar de hele discussie tussen Huawei en Trump om draait.

Huawei laat weten inmiddels 1.8 miljoen ontwikkelaars achter zich te hebben en 490 miljoen actieve gebruikers in 170 landen van haar hardware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.