Fnac verkoopt BCC aan Blokker

Zo slecht als het niet al te lang geleden ging met Blokker, zo goed lijkt het nu te gaan. Mirage Retail Group, de partij achter Blokker, Intertoys en Big Bazaar heeft een grote overname gedaan. Het heeft de 62 BCC winkels overgenomen.

BCC was voorheen in het bezit van Media Markt tegenhanger Fnac Darty dat veel grote elektronicawinkels exploiteert in het zuiden van Europa.

Wat Blokker voor de 62 winkels heeft betaald is onbekend, maar het zou om een symbolisch bedrag zijn. Dit wekt de suggestie dat Fnac echt van de Nederlandse tak af wilde. De keten stond al enkele jaren in de etalage.

Met Blokker en Intertoys is Mirage Retail Group al een aardige verkoper van elektronica. Onder het Blokker merk worden zelfs eigen apparaten uitgebracht. Met BCC komt daar een stevige afzetmarkt bij, die weliswaar onder druk staat van het Duitse Media Markt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram