Rajesh S. Chaitram
Rajesh S. Chaitram

Bose brengt nieuwe variant Sleepbuds

Bose introduceert de Sleepbuds II; de nieuwe generatie van de wearable specifiek gericht op het sneller in slaap laten vallen van de gebruiker. Bose beoogde om in het ontwerp van de Sleepbuds akoestiek en comfort te combineren zodat omgevingsgeluid zo veel mogelijk geblokkeerd wordt.

Geluidsmaskering

De nieuwe generatie zou een betere geluidmaskering bieden dan de voorganger en biedt nieuwe contentcategorieën gericht op het vergroten van het ontspanningsvermogen. ‘Geluidsmaskering’ betreft een andere aanpak dan active noise cancelling. Waar de laatstgenoemde ‘tegengeluid’ produceert, wordt bij geluidsmaskering een nieuwe laag geluid (keuze uit 35 tracks, een impressie) over het omgevingsgeluid gelegd.

Problemen met het origineel

De eerste variant van de Sleepbuds kwamen in 2018 uit en werd (onder andere door de schrijver van dit nieuwsbericht) zeer positief ontvangen. Helaas moest Bose de Sleepbuds uiteindelijk van de markt halen wegens oplaadproblemen en konden kopers hun geld terugkrijgen. Naar zeggen van Bose is nu gekozen voor een andere implementatie voor het oplaadconstruct en zijn alle problemen opgelost.

Bekende specs

De batterijduur zou 10 uur betreffen, met een extra 30 uur aan lading uit de oplaadcase. Het gewicht is 2,27 g inclusief de oplaadcase welke de afmetingen heeft van 7,69 x 7,69 x 2,74 cm.

De Sleepbuds II is beschikbaar vanaf 13 oktober voor € 269,95 en kan vanaf vandaag worden gereserveerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.