Amazon.nl
Arjan Olsder
Arjan Olsder

Amazon verwijderde nep reviews

Amazon is een grote schoonmaak begonnen. De webwinkel is het gelukt om vele duizenden nepreviews te identificeren en deze van het platform te verwijderen.

Nepreviews zijn zeer schadelijk voor de koper van een product, maar ook voor Amazon als verkoper. Je denkt op basis van reviews een topproduct te kopen, maar in de praktijk blijkt het een waardeloos product. De handel in nepreviews is groot.

De Financial Times heeft bekendgemaakt dat Amazon zo’n 20.000 nepreviews van zijn website zou hebben verwijderd. Mogelijk is dat nog maar het topje van de ijsberg en gaat de gigant verder met het verwijderen van onbetrouwbare reviews.

Bij GadgetGear schrijven we reviews met één gouden regel. We hebben het grootste respect voor het feit dat jij als lezer mogelijk jouw zuurverdiende geld uitgeeft op basis van onze mening. Er zijn bedrijven die reviews inkopen. Met name Oosterse merken benaderen ons ook regelmatig met de vraag of ze een waardeoordeel van ons kunnen inkopen. Op de redactie wijzen we dergelijke verzoeken direct af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.