Amazon Luna Cloud Gaming dienst gelanceerd

Amazon heeft gisteravond Amazon Luna aangekondigd. Een nieuwe gamestreamingdienst van de eigenaar van het enorm populaire Twitch platform. Zou Amazon hiermee de markt kunnen veroveren en daarmee Google’s Stadia het nakijken geven?

Game streaming is hot. Sony kocht en sloopte al eens OnLive. Microsoft doet ook aan game streaming en Nvidia GeForce Now groeit ook gestaag door in populariteit.

Als je het over game streaming en Amazon hebt, was het eigenlijk een wel heel letterlijk verhaal. Amazon is eigenaar van Twitch, een enorm populaire dienst waarop gamers laten zien hoe ze gamen. Luna is eigenlijk een hele logische aanvulling daarop omdat je nu de games ook zelf kunt spelen. Je kunt Luna games zelfs vanuit Twitch starten.

De Amazon Luna Controller

Bovendien heeft Amazon al heel vroeg geïnvesteerd in haar eigen cloud landschap genaamd AWS. Bedrijven wereldwijd kopen capaciteit op het wereldwijde servernetwerk. Amazon had eigenlijk alle hardware dus al paraat om Luna op te kunnen lanceren.

Het lastigste was misschien om games te krijgen. Daar sprongen UBIsoft en Remedy Entertainment meteen op in. Bovendien laat het premium Luna+ abonnement het toe om aan account sharing te doen. Je mag immers op twee apparaten tegelijk gamen voor $5.99 per maand. Okay, dat is wel een introductieprijs. Het netwerk maakt het mogelijk om maximaal op 4K resolutie te gamen met een snelheid van 60 frames per sevonde.

De iOS gevoeligheid

Amazon lanceert Luna voorlopig alleen in de VS. Er zijn apps voor het eigen Fire TV platform dat op Android draait, PC en macOS. Opvallend is dat het bedrijf steeds ook iOS noemt, maar uiteindelijk meld dat er geen iOS app is. iOS gamers moeten via de browser spelen. Dit komt waarschijnlijk doordat Apple met alle game streaming services overhoop ligt. Diensten als Google Stadia moeten per aangeboden game een unieke app maken zodat Apple specifieke games kan buitensluiten. Met de web app ontloopt Amazon deze discussie. Bovendien hoeft Amazon zo geen 30% aan Apple af te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram