60% minder iOS spelers voor Fortnite

Het lijkt onderhand oorlog tussen Apple en Epic, de maker van Fortnite. De blokkade van Fortnite op iOS is nu ook onder gamers zichtbaar. Het aantal spelers vanuit iOS devices liep met 60% terug.

Dit is het effect van dat Apple de game enkele weken geleden uit de iOS app store haalde. Wie Fortnite nog heeft geïnstalleerd, kan deze blijven spelen tot er een vitale update van de app nodig is. Daarna stopt het. Wie hem even verwijderd, krijgt hem ook niet meer terug. Ook al heb je in-game aankopen gedaan.

In die zin is Apple toch een beetje baas over jouw aankopen. 63% van de iOS spelers speelt namelijk exclusief op zijn of haar iOS apparaat. In totaal hadden 116 iOS spelers de game gedownload. Die spelers speelden 2.86 miljard uren. De game is verwijderd omdat Epic de regels van Apple overtrad met haar eigen systeem voor in-game aankopen, waardoor Apple haar 30% over uitgaven van spelers niet meer kon claimen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram