Logo GadgetGear.nl
Liberty Global 4K Mini TV Box
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Ziggo-moeder introduceert kleine, zuinige 4K mediabox

Deze week heeft Liberty Global, de moedermaatschappij van het aandeel Ziggo in Vodafone-Ziggo, haar nieuwste mediabox gepresenteerd. Wat begon met de enorme UPC Horizon box van Samsung is nu een kleine 4K mini TV Box van Commscope geworden.

Liberty Global begint de uitrol van de 4K Mini TV Box in Polen en zal deze gefaseerd naar andere landen brengen. De box is gemaakt voor de weergave van zowel 4K content als Dolby Audio.

Liberty Global 4K Mini TV Box

Het verhaal van deze nieuwe box wordt interessanter wanneer je weet dat deze voor 35% uit gerecycled plastic bestaat. Liberty Global zet in Europa miljoenen van deze boxen weg en moet ze tzt ook weer terughalen wanneer de levensduur erop zit. In dat geval bevat deze box geen plasticsoorten die niet hergebruikt kunnen worden.

Ook qua energieverbruik moet deze nieuwe box een goed verhaal zijn. Want al die miljoenen boxen in Europa zijn samen goed voor een enorm stroomverbruik. Deze nieuwe box gaat 77% minder energie verbruiken en komt qua verbruik niet boven de 5 Watt uit.

Of en wanneer de 4K Mini TV Box op het Vodafone-Ziggo netwerk komt, is niet bekend.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.