Toshiba stapt uit de computermarkt, nieuwe kansen voor Sharp

Met name in de zakelijke wereld, heeft Toshiba enige faam opgebouwd als computerfabrikant. Vooral in de tijden dat IBM haar ThinkPad op de markt bracht, was Toshiba een geduchte concurrent. 2020 is echter het jaar dat Toshiba stopt met de productie van laptops en haar PC divisie overdraagt aan Foxconn-dochter Sharp.

Sharp Dynabook

De voorbereidingen voor de verkoop waren al veel eerder gestart. In 2018 nam Sharp al een aandeel van ruim 80% in de PC divisie van Toshiba. Die kreeg op dat moment de naam Dynabook mee. Deze maand draagt Toshiba ook de resterende aandelen over aan Sharp, waarmee Dynabook nu een in zijn geheel een onderdeel is geworden van Sharp.

Deze overgang naar Sharp is goed nieuws voor Foxconn. Die Chinese fabrikant heeft enkele jaren geleden het Japanse Sharp overgenomen toen het bedrijf op instorten stond. Met het bedrijf, kocht de fabrikant een wereldwijd bekend merk met een groots distributienetwerk. Foxconn kan zo op eigen initiatief nieuwe computers produceren en in de markt zetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram