Teufel introduceert Alexa-gestuurde smart speakers

Teufel was er vroeg bij met haar multi-room audiosysteem Raumfeld. Nu concurrent Sonos al geruime tijd Alexa en Google Assistant integreert, maakt Teufel ook de stap, met Alexa.

Teufel introduceerde afgelopen week de Holist S en Holist M smart speakers. Beiden zijn gebouwd voor een 360-graden geluid. Daarnaast zijn ze voorzien van twee HD microfoons om spraakcommando’s vanuit verschillende richtingen op te vangen.

Teufel Holist S en Teufel Holist M

Helaas heeft Teufel de kans op met Google Assistent te werken laten schieten. We snappen het ook wel. In Duitsland spreekt Alexa wel de lokale taal en lijkt daar veel populairder te zijn dat Google Assistent. De Duitse markt is ook nog steeds de belangrijkste voor het merk. Bovendien lijken de speakers van Teufel niet met WiFi verbonden, maar met Bluetooth.

Samenwerking met het Raumfeld systeem zit er helaas niet in. Met Bluetooth kun je wel gebruik maken van Qualcomm aptX (niet aptX HD). Teufel heeft ook een aparte Holist app uitgebracht voor iOS en Android zodat je wel gebruik kunt maken van streamingdiensten Napster, Tidal, TuneIn en Spotify.

De Holist S gaat €249,99 kosten. De Holist M €499,99.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram