Samsung Galaxy Series
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Samsung introduceert vijf nieuwe ‘Galaxies’

Gisteravond was dé grote presentatie voor het najaarsoffensief van Samsung Mobile. In totaal werden 5 nieuwe producten in de Galaxy lijn gepresenteerd. Van nieuwe smartphones tot een nieuwe tablet en smartwatch.

Voor ingewijden was de presentatie van Samsung niet heel spannend. In de dagen voor de presentatie wist het merk letterlijk alle producten en belangrijke specificaties al te laten lekken. Zo wisten we afgelopen dinsdag al wel heel veel over de nieuwe, spectaculaire line-up te vertellen.

Galaxy Note20 Series

De Galaxy Note20 series bestaat voor Nederland uit twee modellen. Het standaard model en het Ultra model. De Samsung Galaxy Note20 Ultra is gericht op de gebruikers die echt maximale prestaties zoeken in hun toestel. Opvallend genoeg komt Samsung met modellen met en zonder 5G op de markt.

Samsung levert de toestellen uit met en 21:9 AMOLED 2X display. Dat is dezelfde beeldverhouding die we kennen van bioscoopfilms. Dit sluit ook weer aan bij de Pro Video modus van het toestel, die gericht is op hoge kwaliteit video-opnamen. Voor gamers draait het display ook nog eens op een heel fijne 120Hz.

S Pen ondersteuning

De S Pen van Samsung is zo kenmerkend voor de serie, dat deze is gebleven. Binnen de UI van het toestel zijn de S Pen Anywhere functies vanuit iedere app aan te roepen.

Verbeterde UI

Ook verbeterde Samsung haar Samsung Notes app zodat je notities gemakkelijker tussen Galaxy apparaten en PC kunt synchroniseren. Ook krijgen Window 10 PC’s direct toegang tot de apps op de Note20. Samsung roept ook aan dat je Xbox games op de Note20 kunt spelen, maar dat is een functie die zeker niet exclusief is voor het toestel. Met behulp van Samsung DeX kun je het toestel zelf ook als Android desktop computer gebruiken. Kwestie van een USB hubje eraan en gaan.

UPDATE – Microsoft communiceerde vandaag dat Samsung Galaxy Note20 Pre-order kopers kunnen kiezen voor het Gaming Pack. Daarin zit drie maanden toegang tot Xbox Game Pass Ultimate. Die dienst bevat meer dan 100 direct speelbare Xbox titels en is in Nederland vanaf 15 september te gebruiken.

Galaxy Z Fold2

Ook de Samsung Galaxy Fold krijgt een opvolger. Daarbij lijkt Samsung voor hetzelfde design te hebben gekozen dat is gebruikt voor de Galaxy Z Flip smartphone. Met het nieuwe scharnier en een nieuw scherm, levert de Galaxy Z Fold2 een vrijwel randloze schermervaring op het toestel. Samsung noemt dit dan ook haar Infinity-O display. Het uitgeklapte display meet 7,6 inch groot. Wil je simpele functies gebruiken, bestaat één kant eveneens uit een Infinity-O display, maar dan van 6,2 inch.

Samsung Galaxy Z Fold2

Galaxy Tab S7 en Tab S7+

Zoals verwacht, zien we twee nieuwe Galaxy Tab tablets waarmee Samsung de aanval op de iPad Pro gebruiker verder voortzet. De tablets hebben een display van 11 inch of 12,4 inch. Daarmee is de grootste maar heel iets kleiner dan het aanbod van Apple. Beiden bieden S Pen ondersteuning.

Galaxy Watch 3

De Galaxy Watch krijgt haar derde generatie. Net als Huawei, kiest Samsung opnieuw voor een eigen OS. In dit geval Tizen waarbij een belangrijk verschil is met de strategie van Huawei. Bij Samsung kun je namelijk wel apps installeren op jouw smartwatch.

Samsung Galaxy Watch 3

De Galaxy Watch 3 is volgens Samsung een echte wellness watch. Het klokje let op jouw hartslag, maar ook bloeddruk en de hoeveelheid zuurstof in het bloed. Ook is er een valdetectie waarmee het horloge automatisch hulp in kan roepen voor je.

Galaxy Buds Live

Tenslotte brengt Samsung ook haar Galaxy Buds Live op de markt. Deze nieuwe True Wireless Headset heeft de vorm van een bruine boon gekregen, waarmee Samsung een wel heel opvallend design introduceert. Daarnaast kiest Samsung niet voor een in-ear oplossing, maar een oordopje dat in het oor haakt.

Samsung Galaxy Buds Live

De kleine oordopjes hebben een indrukwekkende accuduur van 6 uur meegekregen. Met tussentijds laden in het speciale powerbank doosje, verleng je de accuduur tot 15 uur. Er zit een speciale snellaad functie in. Met 5 minuten laden, kun je al een uur luisteren.

Beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note20 Series ligt 21 augustus in de winkel. Het basismodel kost €1.049. Het 5G model met 256GB opslagruimte kost €1.299. De Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G gaat €1.399 kosten en heeft 256GB opslagruimte aan boord. Wil je 512GB opslagruimte, moet je het toestel direct bij Samsung kopen.

Samsung legt de Galaxy Tab S7 en Tab S7+ vanaf augustus in de winkel. De Galaxy Tab S7 gaat €699 kosten of €799 met LTE 4G aan boord. De Samsung Galaxy Tab S7+ gaat €899 kosten of €1.099 voor de 5G uitvoering. De Galaxy Watch 3 41mm gaat €429 kosten. De 45mm variant €459. Die laatste krijgt later in het jaar ook een titanium uitvoering voor €649. De Galaxy Buds Live liggen 21 augustus in de winkel voor €189.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.