Review: Razer Huntsman Mini gaming keyboard

Razer Huntsman Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Ze zijn retepopulair, want je steekt ze met gemak in je rugzak. Ik heb het over 60% keyboards. Gaming keyboards waar zoveel mogelijk ongebruikte knoppen van zijn geschrapt en het restant dicht op elkaar is geplaatst. Zo hou je een ultracompacte ramplank over waar je heerlijk op kunt gamen.

Unboxing

Bij het uitpakken is de Razer Huntsman Mini weer lekker compleet. Dcoumentatie, stickers, USB-A naar USB-C kabel en natuurlijk het toetsenbord zelf. Het enige dat we missen is een polssteun.

Razer Clicky Optical Switch

Wat ik echt heerlijk vind aan de Razer keyboards van tegenwoordig, is de aanwezigheid van optische switches die nog steeds clicky zijn. Ik kreeg dit model met de paarse variant. Die maakt niet teveel kabaal en dat is fijn voor iedereen die om je heen zit. Toch zijn de toetsen waanzinnig nauwkeurig. Geen gezeur met ghosting of foutieve aanslagen. Dit is een precisie instrument waar ik helemaal blij van wordt.

Razer Chroma

De Razer Huntsman Mini is voorzien van Razer Chroma LED verlichting. Iedere toets heeft een multicolor LED. Met de Razer Synapse app kun je de verlichting en het gedrag ervan instellen. Ook kun je de verlichting in lijn brengen met andere Razer Chroma (ondersteunende) apparaten. In mijn geval kleurt hij dus lekker mee met de Razer Deathadder V2 muis en bijpassende muismat. Razer Synapse is ook met slimme verlichting om je heen te koppelen. Denk aan Signify Philips Hue verlichting of de LED panelen van Nanoleaf.

Supertof

Het keyboard neem je echt waanzinnig gemakkelijk met je mee. Ook de losneembare USB-C kabel is slim. Waarom? Met een USB-C naar USB-C kabel van jezelf, kun je deze ook op je Android smartphone of tablet gebruiken. Bovendien is de aansluiting van een kabel altijd het zwakste punt bij een keyboard dat je meeneemt. Daar heb je nu ook geen last meer van. Slim!

Het keyboard is iets in werkhoogte (nouja, hoek) verstelbaar. Dat kan met de uitklappootjes zelfs in twee hoogten. Handig? Zeker! Ook de Chroma verlichting doet het top op dit keyboard.

Heb je toetsen nodig die niet op dit keyboard zitten? Dan heeft het gros een dubbele functie. Deze is op de voorkant van de keycaps gedrukt. Lastig af te lezen in het donker, maar bij een beetje licht echt prima. Ook kun je alle toetsen van macro’s voorzien via Razer Synapse.

Zwart niet jouw ding? Volg de Bol.com link onder of boven deze review om te zien hoe de witte variant eruitziet.

Iets minder tof

Ik geef toe, ik vind de vormfactor top. Het keyboard is heerlijk compact. Maar in de praktijk is er wel één ding dat ik teveel mis om hier dagelijks op te willen werken. Namelijk de pijltoetsen. Dit vangt Razer heel handig op met de dubbele functie op de I-J-K-L toetsen, maar toch… ik zou dan liever een model zien waar deze nog net op passen. Zeker wanneer je ook nog wat aan het devven bent op een server, zijn die toch wel heel handig.

Ook mis ik echt een bijpassende polssteun. Ja, is extra om mee te nemen en kun je ook gewoon niet altijd meenemen. Maar wil je langer werken op dit toetsenbord, is hij zonder polssteun eigenlijk net iets te hoog.

Conclusie Razer Huntsman Mini keyboard

Voor gaming is de Razer Huntsman Mini echt een heerlijk keyboard om te hebben. Wil je meer doen dan gaming, merk je toch al snel dat zo’n 60% model z’n beperkingen heeft. Hoort er natuurlijk ook echt wel bij, dus daar geven we zeker geen minpunten op. Bovendien probeert Razer dat op te lossen door toetsen van een dubbele functie te voorzien.

Razer Huntsman Mini kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Lekker compact
  • Goed verlicht
  • Erg fijne optische switches

THE BAD

  • Minder geschikt voor langdurig gebruik door ontbreken polssteun
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram