Review: Paper Mario: The Origami King op Nintendo Switch

Paper Mario The Origami King kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Lang hebben we erop moeten wachten, maar Paper Mario: The Origami King is enkele weken geleden eindelijk uitgekomen voor de Nintendo Swtich.

Nintendo is nooit te beroerd om de wereld van hand- en knutselwerk met de wereld van videogames te verenigen. Denk aan titels als Yoshi’s Crafted World, maar natuurlijk ook de Paper Mario series. Draaide het in Paper Mario in het verleden vooral om stickers, wordt de wereld nu voor het eerst vormgegeven met prachtige origami figuren.

De Origami Koning

Ditmaal is het de Origami Koning die de wereld van Super Mario gevangen heeft genomen. Hij wil een oorlog ontketenen en de wereld veranderen in een landschap van origami (eigenlijk snappen we dat wel, die wereld is erg mooi). Natuurlijk hecht Paper Mario meer waarde aan zijn platte zelf. Tijd dus om al die origami badboys eens glad te strijken…

De wereld van Paper Mario: The Origami King is immens groot, maar jouw voortgang in het verhaal is wel heel duidelijk. De origami koning heeft het paleis van Peach namelijk in papieren linten ingepakt. Terwijl jij voortgang maakt in het spel, verdwijnen de linten. Wanneer ze allemaal weg zijn, kan Mario pas de Origami koning van zijn troon stoten.

Om die linten te verwijderen, moet je ze zien te vinden in de enorme wereld van het spel. Dat wil zeggen, je moet de uiteinden van de linten vinden en losmaken. Om ze te vinden, moet je regelmatig puzzels oplossen. Paper Mario: The Origami King is immers meer een puzzelgame dan de eenvoudige jump & run actie die we van andere Mario titels kennen. Lekker anders dus.

De wereld van Paper Mario: The Origami King is ook niet zo open als dat Nintendo roept. Je bent namelijk vooral bezig met het chronologisch unlocken van nieuwe gebieden. Heel anders dan bijvoorbeeld Zelda Breath of the Wild, waar je vrijwel meteen na de eerste tutorial missies naar het kasteel kunt afreizen… al zal je dat zeer waarschijnlijk niet overleven.

In tegenstelling tot andere Mario titels, zijn de Paper Mario games wat trager qua gameplay. Je moet ook veel gesprekken voeren. Veel leeswerk dus. Gelukkig heeft Nintendo de teksten allemaal vertaald in het Nederlands. Daarbij is ook de nodige humor overeind gebleven. Nintendo blijft ons qua kwaliteit van de vertalingen echt verbazen!

Qua gameplay doet Paper Mario: The Origami King ons ook denken aan Paper Mario: Color Splash. Daar moest je verf gebruiken om bepaalde gebieden in de game te kunnen bereiken. In Paper Mario: The Origami King doe je dit met confetti. Die confetti krijg je door bloemen, struiken en andere objecten met een soort hamer tot confetti te slaan.

Hoe lang blijft dit leuk!?

Echt waanzinnig lang. Het verhaal trekt je zo tientallen uren het spel in. Zeker wanneer je ook nog eens alle Toads probeert te zoeken. Toad is namelijk een echte collectible geworden die op verschillende plekken in de spelwereld terug te vinden is.

Voor jonge spelers, kunnen de puzzels soms iets aan de lastige kant zijn. Voor oudere spelers zijn ze redelijk goed op te lossen.

Het gros van de gevechten leidt ook niet echt tot een directe beloning, dus er is ook geen motivatie om zoveel mogelijk te vechten. Dat wil zeggen, je krijgt munten waarmee gevechten weer gemakkelijker worden. Maar in de wereld zelf zijn ook genoeg munten te vinden. Het is wel zo dat tegenstanders lastiger worden, maar jij wordt als karakter ook sterker. Dat gaat redelijk gelijk op, waardoor gevechten niet echt spannender worden tijdens het spel.

Ook de boss fights zijn erg leuk. Al zijn ze niet heel uitdagend, ook hier zit een bak verhaal en humor achter. De gevechten zijn trouwens turn-based. Zelf ben ik daar nooit zo van, maar in Paper Mario: The Origami King verlopen de gevechten relatief vlot en zijn het er niet al teveel.

Conclusie: Paper Mario: The Origami King

Iedere keer dat ik Paper Mario: The Origami King opstart, wordt ik helemaal vrolijk van de graphics en de sfeer die Nintendo neerzet. Ook de humor motiveert me om de verhaallijn door te spelen. Maar dat is ook echt waar de titel het van moet hebben. Paper Mario: The Origami King is een goed en leuk spel, maar mist elementen die hem echt fantastisch zouden maken.

Paper Mario The Origami King kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 2.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel puzzels
  • Veel humor
  • Nederlandse teksten

THE BAD

  • Gevechten zijn niet heel uitdagend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events