Park Mobile App
Robert Gunsing
Robert Gunsing

Parkmobile vermindert stadsverkeer met Find & Park

Afgelopen week heeft Parkmobile een nieuwe feature uitgerold in Amsterdam. Via Find & Park toont de app nu de waarschijnlijkheid van een beschikbare parkeerplaats in een straat. Hierdoor wordt nodeloos door de stad rijden op zoek naar een parkeerplaats tot een minimum beperkt, wat zorgt dat bestuurders sneller een parkeerplaats hebben gevonden en een bijdrage aan de CO2-reductie in een stad.

Om de waarschijnlijkheid van een parkeerplaats zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, combineert Parkmobile dynamische en statische data. De dynamische data worden verzameld door de zelfontwikkelde fleet-scanner sensoren op voertuigen die door de stad rijden en informatie verzamelen over de actuele parkeerbezetting. Deze dynamische data worden gecombineerd met statistische data, zoals verkeersregels en verkeersborden.

Vanaf nu is de nieuwe feature beschikbaar voor alle Parkmobile-gebruikers in Amsterdam. Het bedrijf bereidt zich ook al voor op de uitrol naar andere steden met een hoge parkeerdruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.