Parkmobile vermindert stadsverkeer met Find & Park

Afgelopen week heeft Parkmobile een nieuwe feature uitgerold in Amsterdam. Via Find & Park toont de app nu de waarschijnlijkheid van een beschikbare parkeerplaats in een straat. Hierdoor wordt nodeloos door de stad rijden op zoek naar een parkeerplaats tot een minimum beperkt, wat zorgt dat bestuurders sneller een parkeerplaats hebben gevonden en een bijdrage aan de CO2-reductie in een stad.

Om de waarschijnlijkheid van een parkeerplaats zo nauwkeurig mogelijk te berekenen, combineert Parkmobile dynamische en statische data. De dynamische data worden verzameld door de zelfontwikkelde fleet-scanner sensoren op voertuigen die door de stad rijden en informatie verzamelen over de actuele parkeerbezetting. Deze dynamische data worden gecombineerd met statistische data, zoals verkeersregels en verkeersborden.

Vanaf nu is de nieuwe feature beschikbaar voor alle Parkmobile-gebruikers in Amsterdam. Het bedrijf bereidt zich ook al voor op de uitrol naar andere steden met een hoge parkeerdruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Robert Gunsing
Sinds 2015 volgt Robert Gunsing de wereld van innovatie & duurzame vervoersmiddelen. Voor GadgetGear stort Robert zich op (elektrische) motoren, auto's en alles wat daarbij komt kijken. Niet alleen schrijft Robert hierover, met zijn adviesbureau Mobilyze helpt hij bedrijven en gemeenten op dit gebied.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram